Tømrer har fået øje på lettere arbejdsdage med tekniske hjælpemidler

frankegetoft.jpg

Tømrermester Frank Egetoft ApS er en lille tømrervirksomhed med otte ansatte i Nyborg. De stod foran en stor ombygningsopgave med bl.a. at flytte væggene i et mejeri. Det var BAM-BUS (Byggeriets Arbejdsmilijøbus), der tippede Frank Egetoft om forebyggelsespakken, som bl.a. indeholder støtte til at leje et hjælpemiddel og afprøve det.

- Pakken blev en øjenåbner for, hvor mange gode hjælpemidler der kan hjælpe os med at udføre nogle tunge opgaver, fx sugekopper og trucks. Medarbejderne syntes også, at pakken var spændende, da de ofte kan udføre opgaverne nemmere og lettere med et hjælpemiddel. Med pakken får man en økonomisk indsprøjtning, hvilket giver tid til at afprøve hjælpemidlerne, siger ejeren Frank Egetoft begejstret.

Pakken fik i hvert fald virksomheden til at tænke muligheden for at bruge hjælpemidler ind, når opgaverne udføres. De fortsætter stadig med at leje hjælpemidler i ny og næ.

- Vi har siden lejet flere hjælpemidler, når der var behov for det. Vi har endnu ikke købt nogen hjælpemidler, da vi udfører forskellige opgaver og har behov for forskellige hjælpemidler. Men nu ved vi jo, hvad der findes på markedet, siger Frank Egetoft.

Det var hurtigt og nemt at søge og få penge

Den opgave i mejeriet, der var årsagen til at søge en forebyggelsespakke, skulle igangsættes efter få dage, da Frank Egetoft hørte om forebyggelsespakken. Derfor var han lidt bange for, at virksomheden ikke kunne nå at få pakken tildelt, inden opgaven skulle udføres.

- Det var lynhurtigt at søge pakken på fondens hjemmeside. Men jeg skulle være sikker på, at jeg havde fået pakken, da opgaven skulle udføres. Derfor ringede jeg til fonden og Arbejdstilsynet for at fortælle om situationen. De var imødekommende og hurtige til at reagere, så jeg var heldig at få det første besøg af en vejleder fra Arbejdstilsynet allerede tre dage efter, at jeg sendte ansøgningen, siger Frank Egetoft.

- Det var også nemt at udfylde slutregnskab, da vi var færdige med at gennemføre pakken. Vi fik derfor hurtigt pengene udbetalt, fortsætter han.

NYHEDER FOREBYGGELSESPAKKER

Næste nyheder »

Infoboks

Opdateret:
26 NOV. 2014
Redigeret af:
Shoji Igi
Kontakt:
7221 7400