Transport af passagerer

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger til inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø. Der findes tre forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen; dårlig kundekontakt og sundhed.

I kan selv beslutte, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Bedre kundekontakt for vognmænd/bestillingskontorer

Denne pakke har fokus på at blive bedre til at håndtere konflikter med kunder i taxaer eller busser. Der præsenteres en række redskaber, som kan benyttes til at håndtere svære situationer med vanskelige kunder.

Der findes to versioner af drejebogen. Den er særligt henvendt til vognmænd, og den anden til bestillingskontorer. Vælg en af versionerne ud fra, om det er en vognmand eller et bestillingskontor, som står for planlægningen og gennemførelsen af forebyggelsespakken.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Bedre kundekontakt” til vognmænd (pdf) (nyt vindue) >>

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Bedre kundekontakt” til bestillingskontorer (pdf) (nyt vindue) >>

Rygestop

Denne pakke har fokus på at holde op med at ryge og hjælpe hinanden med at blive sundere gennem et rygestopkursus på ca. 10 timer, der afholdes gratis i kommunerne.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Rygestop” (pdf) (nyt vindue) >>

Et sundere liv bag rattet

Denne pakke har fokus på at blive mere aktiv og spise sundere. Dette sker ved at konkurrere om at gå flest skridt om dagen, lave elastikøvelser for at forebygge smerter i nakke/skuldre samt spise sundt.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Et sundere liv bag rattet” (pdf) (nyt vindue) >>

Fonden yder ikke længere nogen former for økonomisk støtte til at gennemføre forebyggelsespakkerne, som drejebøgerne beskriver. Drejebøgerne er tilgængelige her på siden som inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes sundhed.

Dog har de virksomheder, der tidligere har søgt om støtte og fået tilsagn herom, stadig mulighed for at få støtte udbetalt. I skal indsende slutregnskab til fonden for at få støtten udbetalt, når I er færdige med at gennemføre pakkerne.

Læs hvilke betingelser tilsagnsmodtagere skal opfylde for at få støtte udbetalt >>