Vores arbejdsmiljø kommer på skrift

Pakken: Bedre planlægning

aknudsenogsoen.jpg

I den lille el-installatørvirksomhed A. Knudsen og Søn har arbejdsmiljø hidtil været noget, man snakkede om undervejs, som problemerne opstod. Nu er de i gang med forebyggelsespakken om bedre planlægning. Og de glæder sig til at få deres arbejdsmiljø ned på skrift, så de har noget at vende tilbage til, når de kommer i tvivl.

A. Knudsen og Søn fra Skive er medlem af TEKNIQ – Installatørernes organisation. Og det var en e-mail om forebyggelsespakker fra dem, der foranledigede, at virksomheden søgte en forebyggelsespakke om bedre planlægning.

- Vi er en lille virksomhed med fire personer og har ikke engang en sikkerhedsrepræsentant. Vi snakker jo bare sammen om arbejdsmiljø, når der er behov eller problemer. Men mailen fik mig til at tænke, at det er en god chance for at lære noget nyt, siger Anders Peder Knudsen, virksomhedens ejer.

Det første møde med vejlederen fra Arbejdstilsynet er netop løbet af stabelen, og oplevelsen har indtil videre været positiv.

- Mødet gik godt. Vi snakkede om, hvad der kunne være af muligheder, og hvad vi kunne tænke os. Det var noget nyt for os. Men vi kunne også mærke, at det var noget nyt for vejlederen, siger medarbejderrepræsentant Thorsten Pedersen.

Nu er de i gang med at lave et oplæg til næste møde med vejlederen. De glæder sig allerede til de resultater, som forebyggelsespakken kan bringe.

- Det er godt for os at have noget skriftligt om arbejdsmiljøet. Så har vi retningslinjer, som vi kan vende tilbage til, når vi er i tvivl, siger Anders Peder Knudsen.

Forebyggelsespakken om bedre planlægning, som A. Knudsen og Søn er i gang med, har til formål at give bygge- og anlægsvirksomheden nye værktøjer, så de kan tænke arbejdsmiljøet ind, når de giver tilbud eller planlægger en byggeopgave.

Det tager tre til seks måneder at gennemgå pakken. Sammen med en vejleder fra Arbejdstilsynet snakker I om, hvordan I håndterer opgaverne nu, ligesom I afprøver værktøjerne og evaluerer dem bagefter. Fonden dækker blandt andet tabt arbejdsfortjeneste under afvikling af pakken.

Læs mere om pakken >>

Infoboks

Opdateret:
21 SEP. 2011
Redigeret af:
Shoji Igi
Kontakt:
7221 7400