Din komplette guide til Jobindex

Stort set alt, hvad der har med jobsøgning og jobopslag at gøre foregår i dag på nettet, og det betyder, at du skal have helt styr på, hvor du skal lede og, hvordan du får det helt optimale ud af din indsats, hvis du er på jagt efter et nyt job.

Med denne guide har vi samlet alt, hvad der er værd at vide om den danske jobdatabase og søgemaskine, så du kan give dig selv det bedst mulige udgangspunkt for at finde dit drømmejob eller komme i kontakt med nogen, der kan hjælpe dig med at lande den stilling, du har kig på.

Du kan læse meget mere om både selve siden, og hvad du kan bruge den til samt, hvordan du optimerer dit CV og din profil. Hvad end du er jobsøgende, uden job eller begge, så finder du svarene på dine spørgsmål om Jobindex her.

Hvad er Jobindex?

Er du, eller har du være arbejdsløs og en del af systemet omkring kontanthjælp eller dagpenge, så kender du med garanti til Jobindex. Det er en af de sider, der bliver en helt naturlig del af din hverdag som jobsøgende og derfor også en side, der er rigtig god at være bekendt med, hvis du er på udkig efter noget nyt på jobfronten – hvad enten du er arbejdsløs eller bare gerne vil prøve noget nyt.

Siden sin etablering i 1999 har det været firmaets vision at samle overblik og give adgang til alle ledige jobs, der slås op på nettet. Samtidig er det muligt at se både virksomhedsprofiler og uploade sit CV i jagten på det helt rigtige job.

Jobindex er en af de største jobbanke, hvis ikke den største jobbank, i Danmark. Derfor er dette et rigtig godt sted at starte, hvis du står uden job eller blot søger nye udfordringer på arbejdsmarkedet.

Hvad kan Jobindex?

Siden består blandt andet af en søgemaskine, der giver dig mulighed for at søge efter jobs efter blandt andet stillingsbetegnelse, samtidig med at du kan indstille en række kriterier for det job, du drømmer om, så de stillingsopslag, der bliver vist, alle er så relevante som muligt for dig – derfor er dine indstillinger så vigtige, når du søger.

Er du arbejdsløs, vil det som regel også være gennem denne side, du skal dokumentere din jobsøgning for at gøre dig fortjent til kontanthjælp eller dagpenge. Her skal du lægge dit CV ind og oprette dig som jobsøgende eller arbejdsløs for at få retten til at modtage støtte, hvis du mister dit job.

Du kan også bruge Jobindex til at holde øje med de interessante stillinger, der dukker op indenfor dit fag, så du hele tiden kan holde dig opdateret omkring dine muligheder og kan søge, hvis der dukker noget spændende op – også selv om du allerede er i job.

Hvem bruger Jobindex?

Det kan være svært at overskue, hvem der egentlig har mest glæde af Jobindex, og hvem den primært henvender sig til. Det er en portal, der formidler kontakt mellem jobsøgende og dem, der mangler ansatte, og derfor kan begge sider have lige stor glæde af de værktøjer, der er tilgængelige.

Det er altså både dem, der søger job, de, der har jobopslag og virksomheder, og de, der løbende rekrutterer, som kan have glæde af de mange muligheder en søgemaskine, som Jobindex kan tilbyde. Og dem der leder efter job i staten eller job i forsvaret bruger det.

Hvordan får du mest ud af Jobindex?

Vil du gerne have det bedst mulige ud af Jobindex som jobsøgende, kommer her et par gode råd til dig, der alle kan give dig et skub i den rigtige retning og sørge for, at du ikke ender i bunken med afslag gang på gang.

 • Brug tid på at skrive en GOD ansøgning HVER gang
 • Optimer dit CV, og lad være med at fylde det med irrelevante informationer
 • Overvej nøje, hvorfor du søger, og om det er de rette stillinger, du kigger på
 • Forbered dig, hvis du bliver indkaldt til samtale – du kan ende med en personlighedstest.

I bund og grund handler det om forberedelse og interesse for det, du laver. Det kan nemlig let blive en mekanisk proces, når du søger arbejde, men husk altid på, at det gælder 37-40 timer om ugen i den tid, du er ansat, og derfor også kommer til at udfylde størstedelen af dine vågne timer i hverdagen – så du skal være glad for det af den ene eller den anden grund.

Udnyt mulighederne

Det er ikke kun en mulighed for at søge eller lægge CV op, når du vælger at klikke dig ind på siden, for ud over at være en af de platforme med flest tilgængelige jobannoncer og CV’er, så er det også en stor vidensbank for dig, der gerne vil have hjælpe og vejledning i, hvordan du:

 • søger jobs
 • skriver en god ansøgning
 • forbereder dig til en samtale
 • optimerer din indsats
 • holder dampen oppe
 • og meget mere.

Du kan finde rigtig mange gode og informative artikler, der kan hjælpe dig med at finde en ny tilgang til din jobsøgning, finde inspiration til en bedre ansøgning eller måske finde din gejst igen, når du har været udenfor arbejdsmarkedet i længere tid.

Kom godt i gang med Jobindex…

Alt efter, hvor du er i livet, kan du gå til jobsøgningen på forskellige måder – og det er vigtigt, at du forholder dig til de rigtige ting. På siden finder du også forskellige artikler, der kan være med til at sørge for, at du kommer bedst muligt fra start og får den optimale start på din søgning.

Som nyuddannet

Når du er nyuddannet, skal du til at oprette dit CV – og der er som regel ikke meget at skrive på endnu. Derfor er det i denne situation vigtigst, at du får skrevet en ansøgning, der skiller sig ud. Ting, du blandt andet kan overveje, er:

 • Kig på arbejdspladsens hjemmeside for at finde inspiration
 • Brug tid på at ringe til en medarbejder, der kan svare på dine spørgsmål
 • Sørg for, at der ikke er stave- eller grammatikfejl, for det kan virke sjusket
 • Sørg for at undgå de gængse floskler og sætninger, der går igen og igen
 • Forsøg at tænke ud ad boksen, og vær gerne kreativ indenfor de passende rammer.

Som arbejdsløs

Står du udenfor arbejdsmarkedet, så er der desværre ofte længere til et job, end hvis du allerede arbejder og er på udkig efter noget andet. Det betyder, at du i denne situation også skal være ekstra omhyggelig og gerne opsøgende udenfor den almindelige, skriftlige ansøgning. Du kan blandt andet overveje:

 • At møde personligt op hos dem du ansøger hos, så de får sat ansigt på ansøgningen
 • At bruge noget tid på at forklare ikke bare, hvem du er, men også, hvad du kan tilbyde netop dem
 • At fortælle om, hvad der adskiller dig fra andre ansøgere til samme stilling
 • At være opsøgende og måske samle gode råd fra virksomheden, hvis du bliver afvist.

Generelt

Har du allerede et job, men vil du gerne holde dine muligheder og kanaler åbne, så er der også gode muligheder for at finde drømmejobbet og ansøge om det. Her kan du med fordel:

 • Oprette en jobagent, der samler og informerer dig om relevante opslag, der passer på dine søgekriterier
 • Sørge for, at der ligger et opdateret og lækkert CV på din profil – og at det er synligt for dem, der søger folk med dine kompetencer
 • Søge uopfordret og lade interessante virksomheder vide, at du er opmærksom på deres profil og gerne vil høre, hvis der opstår ledige stillinger.

Når du allerede har et job, er det som regel ikke lige så presserende for dig at finde et nyt, og derfor kan du også bedre tillade dig at være kræsen og tage dig god tid, når du kigger efter det helt perfekte job til dine ønsker og behov. Netop her kan det være ekstra vigtigt, at du bruger lidt tid på at skrive en rigtig god ansøgning og løbende opdatere dit CV, så det fremstår friskt og korrekt på alle tider.

Hvorfor vælge Jobindex?

Når du leder efter noget, så er det altid oplagt at starte der, hvor der er størst chance for at finde det, og netop derfor skal du vælge Jobindex, når du skal ud og finde et job. Det er et af de steder, hvor flest jobannoncer er samlet på samme side, og du sparer derfor dig selv for tid og besvær ved at skulle surfe på flere forskellige steder og måske ende med at gå glip af drømmejobbet, fordi du ikke nåede at se opslaget.

Er du jobsøgende er det en stor fordel, at du vælger en af de store platforme som dit udgangspunkt for søgningen, og på den måde både gør dig mere tilgængelig, men også giver dig selv de bedste forudsætninger for at ramme så bredt som muligt med dine søgninger.

På sider af denne størrelse handler det i høj grad også om at være opsøgende og aktiv, hvis du vil fremad, for det er ikke bare tungt at være jobsøgende, der er også rigtig mange om buddet, når du søger. Derfor vil det kunne betale sig at forsøge at holde en positiv og aktiv tilgang til siden og se på det som en mulighed og et værktøj frem for at blive irriteret og frustreret, fordi der måske ender med at gå længere tid end forventet eller håbet.

Få hjælp til din jobsøgning

Er du kommet dertil, hvor gnisten og overskuddet er ved at være brugt op, så kan du også gennem Jobindex søge hjælp til at få skrevet den rigtige ansøgning, få rettet dit CV til eller måske til at finde en ny indgangsvinkel til jobmarkedet og den måde, du søger på.

For mange kan en længerevarende periode med arbejdsløshed og jobsøgning være rigtig hård, ikke bare for økonomien, men også for humøret og selvværdet. Det betyder i en del tilfælde også, at ansøgningerne bliver mere halvhjertede, og at aktiviteten falder. Det betyder naturligvis også, at der er større risiko for afslag.

I den situation kan du også hente hjælp og inspiration hos Jobindex, hvor sidens administratorer gør meget ud af at tilbyde ikke bare rigtig mange spændende artikler med indhold, der er relevant for jobsøgende, men også tilbud om at formidle kontakt til andre parter, der kan hjælpe med selve processen og gøre det mere overskueligt og tilgængelig for dig.

Er Jobindex noget for dig?

Hvad enten du er akut jobsøgende, nysgerrig eller på jagt efter den helt rigtige ansatte, så er der gode ting at hente, hvis du besøger Jobindex. Det giver dig ikke bare adgang til de mange spændende jobtilbud og opslag, men også en lang række spændende læsning og adgang til vejledning og rådgivning.

Der er med andre ord ikke nogen grund til, at du ikke skulle tage et kig på siden og eventuelt lægge dit CV ind, så du kan søge og modtage jobtilbud.

Er du arbejdsløs, så kan det være en stor overvindelse at skulle ind og registrere dig som jobsøgende og forsøge at leve op til de krav, kommunen stiller til dig, for at du kan få adgang til kontanthjælp eller dagpenge. Ved at vælge at gå ind på en side som Jobindex og starte din jobsøgning, får du altså en af de bedste udgangspunkter for at komme tilbage på arbejdsmarkedet og finde det job, du drømmer om – eller opdage, at det, du troede, du drømte om, slet ikke var det rigtige for dig. Under alle omstændigheder giver det dig en kæmpe fordel at gå ind i processen med åbent sind og positiv indstilling, så du kan få det bedste ud af både selve jobsøgningen, men også det, der kommer bagefter – nemlig dit liv med et helt nyt job, der passer til dig og dine kompetencer, og som du kan nyde mange år ind i fremtiden.