Både på arbejdspladsen, i hjemmet og i det offentlige rum bør der være et stort fokus på at forebygge ulykker af enhver art. Her ser vi nærmere på, hvordan du og din familie kan undgå ulykker i hjemmet. Læs med og få gode råd til større sikkerhed for både børn og voksne.

 

Faktisk kan de fleste ulykker i hjemmet undgås, og ofte kræver det blot en lille indsats for at forebygge de uforudsete hændelser. Særligt hvis der er børn i hjemmet bør man være opmærksom på sikkerheden, men ulykker kan ske for alle.

 

De fleste ulykker sker i køkkenet

Køkkenet er et af de steder i hjemmet, hvor de fleste ulykker sker, og en del af disse kan undgås ved at have et køkken, der er indrettet praktisk og funktionelt, således at det passer til familiens behov og man ikke fristes til at benytte hovsa-løsninger. Her kan et køkken fra Handcraftedinterior.com være en mulighed, men det vigtigste er, at køkkenet er konstrueret til at lave mad, og at løsningerne understøtter de arbejdsgange, man har i et køkken.

 

Hold børn under opsyn

Mange ulykker i hjemmet opstår, fordi børn kommer galt afsted. Det kan eksempelvis være ved at løbe hovedet ind i et skarpt bordhjørne eller glide i løse tæpper. Den slags kan man let forebygge ved at gennemgå huset eller lejligheden og sørge for, at der ikke er ting, børnene kan komme til skade ved. Det er naturligvis altid godt at holde små børn under opsyn, men det kan ske, at de alligevel får sneget sig udenfor de voksnes synsfelt. Sørg for, at små fingre ikke kan komme til at vælte noget varmt eller tungt ud over sig, og opbevar opløsningsmidler og andre farlige stoffer i et aflåst skab. Trapper kan man med fordel sætte en låge for, så små størrelser ikke falder ned og slår sig.

 

Kun en tåbe frygter ikke haven

Også udenfor lurer forskellige farer, som man i mange tilfælde kan undvige ved at gennemgå haven og området omkring huset. Løse fliser er farlige for både børn og voksne, så dem gælder det bare om at få fikset inden nogen snubler og brækker en arm eller et ben. Har I swimmingpool, så sæt en låge med lås på, så børn under ingen omstændigheder kan få adgang uden en voksen. Haveredskaber som motorsav, hækkeklipper og græsslåmaskine bør ikke efterlades uden opsyn, hvis der er børn i husstanden og bør kun benyttes med agtpågivenhed og i ædru tilstand.

 

Der er altså mange steder i hjemmet, der potentielt kan være farlige, men ved at tænke sig om og have fokus på sikkerhed, kan man komme langt. Er uheldet ude, så sørg for at have en førstehjælpskasse i huset.