Øjenskader kan have katastrofale konsekvenser for ens hverdag, og det er vigtigt at ens arbejdsplads tager de rigtige forhåndsregler for at stoppe mulige øjenskader. Selvom at vi I Danmark generelt er ret gode til at forebygge arbejdsskader, så hænder det stadig, og derfor er det altid en god idé at påminde sig selv, om der er noget, som man eventuelt kan gøre anderledes.

På byggepladsen

Hvis man arbejder på en byggeplads, så er sikkerhedsbriller en absolut nødvendighed, og det er meget vigtigt ikke at tage sikkerhedsbrillerne af før, at man er helt uden for byggepladsens grund. Her skal man også sørge for at sikkerhedsbrillerne lever op til kvaliteten og standarden inden for sikkerhedsbriller. Det nytter selvsagt ikke særlig meget at rende rundt med et par sikkerhedsbriller, som når alt kommer til alt, ikke virker som de skal.

Hvis du har mulighed for det, så dobbelttjek indpakningen af sikkerhedsbrillerne og se, om de lever op til kvalitetskravene på danske byggepladser.

På kontoret

Øjenskader kan desværre også forekommer hvis man sidder på et kontor. Hvis f.eks. sidder foran en computerskærm det meste af dagen, så kan ens øjne godt blive sløve og trætte efter noget tid. Hvis du har mulighed for det, så rejs dig engang imellem og kig eventuelt ud ad vinduet. Hvis man løfter øjnene fra skærmen og kigger på noget, som er langt væk, så skal ens øjne justere sig, og derved undgår man at de bliver trætte.

Derudover er det også vigtigt at kontoret har den rette belysning. Manglede belysning kan resultere i forringet effektivitet på arbejdspladsen, og generelt er det bare ikke særlig rart, hvis man ikke kan se ordentligt, især ikke for øjnene. Derfor kan det være en god idé at investere i lysstofrør, og hvis du føler dig på bag bund, så se eventuelt denne guide til valg af lysstofrør.