Ryggener og -skader er et omfattende problem i befolkningen. Faktisk anslås det, at over halvdelen af danskerne på ét eller flere tidspunkter i livet vil døje med rygproblemer. Derfor er der altså gode grunde til at sætte ind med forebyggende tips!

 

60-80% af alle danskere oplever i løbet af livet at få problemer med ryggen. Det er jo ikke så lidt, hvorfor det er enormt vigtigt at være opmærksom på, hvordan man forebygger problemet. Nedenfor giver vi dig tre simple tips, som du nemt og hurtigt kan implementere i din hverdag, så den bliver endnu sundere og bedre.

1. Ergonomi på arbejdet er alfa og omega

I 2023 har mange af os et stillesiddende arbejde, der foregår foran computeren. Her er det utrolig vigtigt at tage højde for ergonomien, så man har at gøre med et sundt arbejdsmiljø. Kontorstolen skal kunne indstilles, ikke bare i højden, men også i vinklen på sædet – det er faktisk et krav fra Arbejdstilsynets side.

 

Derudover er det en stor fordel at have et hæve-sænke-bord. Det gør det nemlig muligt at stille sig op og udføre arbejdet stående nogle timer om dagen. Det gør en stor og positiv forskel for din sundhed, og det kan virke forebyggende på rygproblemer.

2. Bevægelse gør en forskel

Mange skader og gener skyldes for lidt bevægelse. Det kan være udfordrende at få den nødvendige motion, hvis man har et arbejde, hvor man sidder mange timer foran computeren. Her kan det være utrolig gavnligt at rejse sig og gå en lille tur i løbet af dagen. 

 

Det behøver ikke at være langt, men kan bare være fra skrivebordet til køkkenet eller hen til kollegaens arbejdsstation. Det virker måske som en lille ting, men det kan gøre en stor forskel. Et godt tip er at benytte et lille vandglas, så man relativt ofte skal ud at fylde det.

3. Man kommer langt med god kost og søvn

Mad og søvn er helt basale ting, vi alle har brug for, for at overleve. Men de har også en indvirkning på vores generelle sundhed. Gener og skader kan forebygges ved at spise sundt og få en god nats søvn. På den måde holder du kroppen stærk, og du giver den mulighed for at restituere og lade op til en ny dag. Der giver gode forudsætninger for en sund hverdag.

 

Vi har selvfølgelig også mange andre behov end mad og søvn. Fx er vi sociale væsner, og de fleste af os har et behov for kontakt med andre mennesker. Det er der mange muligheder for at opfylde lige fra Escort København til en gåtur med en ven eller frokost med kollegerne.