Vi bruger rigtig mange timer af vores liv ved at opholde sig i vores soveværelse. Nogen mere end andre. Nogen bruger kun rummet til at sove i, og så snart man er vågen, så er det ud af fjerene og igang med dagen. Hvortil andre opholder sig meget mere i soveværelset. Det kan være fordi der er fjernsyn i soverværelset, som gør, at mange automatisk rykker ind i soveværelset om aftenen. Og når det er et sted, hvor vi skal kunne falde i søvn, og have det rart, så er det også vigtigt, at rummet er pænt, rydeligt og et rart sted at være. Og her er det indretningen og møbleringen der spiller en stor rolle. 

Hvordan er sengen at sove i?

Det vigtigste møbel er sengen. Sengen skal være stor nok til dig selv, eller dig og din partner. Er den rar at ligge i? Er den for hård eller måske alt for blød, kan det give gener i form af ondt i ryggen, og ikke mindst, dårlig søvn og livskvalitet. Dertil skal sengen også være indbydende at se på, når man kommer ind i rummet. Den skal se behagelig ud, og det kan man gøre på følgende måde: 

  • Sengetøj som giver rummet liv og gør dig glad 
  • Et sengetæppe som skaber ro med en masse behagelige puder i hovedgærdet. 
  • Minimum af rod omkring sengen 
  • Hyggelig belysning i varm hvid
  • Diverse pynt med personligheder, billeder eller lysestager

Der er rigtig mange ting, som spiller en afgørende rolle, om man kan lide rummet eller ej. 

Farver på væggene 

Farver i et soveværelse har også en rigtig stor betydning for rummets atmosfære. Normalt er hvid maling på væggene et godt valg, fordi de skaber lys og liv. Men i et soveværelse kan man faktisk godt tillade sig at gøre det modsatte. At skabe mørke, som kombineres med aftenhygge. Man skal dog passe på med ikke at farve alle væggene mærke, men det skal være en god kombination. Du kan finde inspiration på husplushave.dk hvis du er helt ideforladt. 

En ide kan være at man mangler den væg, hovedegærdet af sengen står op af, i en mørk farve. Det kan være mørkeblå, mørkegrå, mørkegrøn, en farve som kan gøres mørk, men som ikke er sort. Sort skaber nemlig uhygge, og ikke noget man forbinder med hygge. Man kan også, hvis man ikke er til en slags farve, så kan man også sagtens sætte tapet op på væggen. Det kan være et sprælsk mønster, et billede af noget, eller et mere afslappet mønster. 

Ro og minimalisme 

Vi kender det alle sammen, at man ligger sig i sengen og skal sove, men tankerne kører rundt, så man har svært ved at finde ro. Det samme kan rod gøre, hvis der er alt for mange møbler eller for mange ting. Gør rummet så minimalistisk som muligt. Det gælder både møbler og indretning. Ryd sengebordene, sørg for at der ikke lægger noget på gulvet. At der er fysisk orden omkring én, gør også at man har nemmere ved at skabe ro inden i hovedet.