Hvis du står overfor at skulle rejse til udlandet i den nærmeste fremtid, så bør du tage et kig på landets visumregler inden, så du ikke pludselig får rigtig travlt med at ansøge om visum.

Selv om det klares elektronisk så skal du huske at være i god tid

Det er stort set gældende for alle rejser til alle lande, at du skal have styr på visum og pas. Der kan være store forskelligheder i forhold til hvad de forskellige lande har af krav til indrejsende og du kan derfor med fordel læse op på visumreglerne, for specifikt det land du ønsker at besøge på e-visa.dk.

Mange lande har gjort det muligt at ansøge om et elektronisk visum i stedet for at skulle stå med et papir, der skal våges og vogtes over fra du modtager det til udløbsdatoen er overskredet. Det vil sige at det er blevet meget lettere for næsten alle at ansøge om visum.

Mange tror at fordi det nu er elektronisk, så kan det næsten bare klares på vej til lufthavnen. Det er en rigtig dårlig idé, for ja. Der er mange der erfarer at de har deres visum på mail efter 30 minutter, men du kan også risikere at du skal vente i op til 72 timer på dit visum.

Tjek også om passet lever op til landets krav

Ofte holder det visum der ansøges i meget længere tid, end hvad det skal bruges i. Det gør derfor ikke noget hvis du vænner dig selv til at ansøge om visum en måneds tid før du skal rejse. Så kan du i samme forbindelse lige tjekke om passet lever op til de krav der er til det.

Her er det især med fokus på udløbsdatoen. Hvis du pludselig står overfor at dit pas skal nå at fornyes inden din afrejse, så begynder tingene endda at blive presset med en måned forinden, for det kan tage uger at få et nyt.