Filmverdenen fandt i mange år sin inspiration i bøgerne. En af de mest filmatiserede figurer, Dracula, blev skabt af Bram Stoker i hans bog fra 1897, der er en spændende fortælling om Jonathan Harkers møde med Greven, som begiver sig til England og bliver jagtet af en gruppe mennesker ledt af Abraham Van Helsing. Den mindst lige så kendte Frankenstein blev skrevet i 1818 af den kun 21 årige Mary Shelley og har lige siden dengang fascineret læsere og filmgængere. 

Men med tiden er der kommet mange andre inspirationskilder og videospillet succes har skabt stor interesse for, at filmatisere de mange spændende universer og i takt med bedre grafik, mere komplicerede universer og langt mere historiefortælling er der spændende historier at fortælle.

Ofte sker det, at de bedste film kan transformeres til spillemaskiner på online casino, så transformationen mellem succesfulde spil og film kan gå begge veje, Nedenfor vil vi dog se på nogle af de spændende videospil til film crossovers.

pastedGraphic.png

Pexels

Super Mario Bros.

Vi indrømmer. Den er næppe på nogle af de udødelige lister, men Super Mario Bros. filmen fra 1993 var med til at kickstarte crossover kulturen mellem videospil og film og selvom den ikke får fuld plade på stjernerne hos kritikerne, så har den noget at byde på. Det er en 90er film med alt hvad det indebærer, men med Bob Hoskins, der også havde gjort sig erfaring i samarbejdet med Roger Rabbit, i hovedrollen, samt Dennis Hopper som skurken, så gav den publikum noget klassisk.

Det er en af de film du skal have været igennem for at kalde dig videospil til film connoisseur.

Street Fighter

Hvis vi lige bliver i samme de samme retro tanker, så er Street Fighter filmen, der udkom året efter Super Mario Bros. i 1994 dybt undervurderet. Den rangerer nok højere på listen end Super Mario og det skyldes nok både Jean Claude Van Damme og Kylie Minogues roller. 

Da den kom frem glædede en hel generation af spillere sig til at se alle figurerne fra spillet og måske se det berygtede hadouken angreb i filmen. Filmen indtjente næste 100 millioner dollars på et budget på 35 millioner dollars og var sammen med Super Mario den første bølge af videospil til film crossovers. 

Double Dragon udkom som film samme år, men den er hurtigt gået i glemmekassen. 

Detective Pikachu

Pikachu kræver næppe en større introduktion. Uanset om du har leget med Pokemon kort eller ej, så har du næppe kunne undgå at høre om dets eksistens. Vi har vist alle set en større samling Pokemon jægere samle sig i områder udenfor, hvor der var god mulighed for at jagte Pokemon via mobilen. 

Filmen med den elskværdige Pikachu topper derfor også listen over videospils med den største indtjening. Filmversionen af Ubisofts Werewolves Within har måske  fået en bedre score på Rotten Tomatoes, men Pikachu har bare et navn, der trækker fans i biografen. 

Der er derfor også planer om en toer, der kommer i biograferne i 2024.

pastedGraphic_1.png

Pexels

Fremtiden

Rygterne vil lyde, at der er meget spændende på vej. Sonic the Hedgehog kommer med en nummer 3, Duke Nukem skulle være på vej med en film og Space Invaders skulle også gerne komme til skærmen. 

Med alle de mange spændende spil er det svært at forestille sig, at der ikke er endnu mere i vente.