Mænd lever i gennemsnit fire til fem år kortere, end kvinder gør. De går ikke så ofte til lægen, som kvinder, hvilket kan være problemet. Når man ikke går så ofte til lægen, er der stor risiko for, at man opdager symptomer for sent. Derudover ved mænd ofte mindre om de symptomer, man skal reagere på ved for eksempel diabetes. Det er især de kortuddannede mænd, som har det vanskeligt, fortæller lægerne. 

Det er svaghedstegn at gå til læge eller psykolog

Mænd vil ofte gerne klare sig selv for at vise, hvor stærke de er. Der er en klar, kulturel forventning om, at mænd ikke klager eller pylrer, hvilket kan være livsfarlig for dem. Hvis man oplever smerter eller andre alvorlige, kropslige symptomer, er det vigtigt at få det tjekket hos en læge i tide. Selvmordsraten for mænd er også relativ høj, hvilket kan skyldes, at de ikke er så gode til at få snakket om deres problemer. Hvis du til tider har svært ved at tage dig sammen til at få ringet til for eksempel psykolog eller blot tandlægen, fordi det simpelthen virker for uoverskueligt, så tjek Health24 ud og se, hvor nemt det er at booke en tid hos en tandlæge eller psykolog nær dig.

Hvad siger statistikkerne egentlig? 

I gennemsnit opsøger mænd en læge cirka 30 procent mindre end kvinder gør det, hvilket giver anledning til en ulighed i sundheden på det kønslige plan. Om året dør der omkring 6000 mænd, inden de er fyldt 65. Dette er næsten det dobbelte af kvindernes dødstal. Det er også cirka 30 procent flere mænd, som får type-2-diabetes. Her er dødeligheden for mænd omkring 50 procent større, end den er for kvinder. Omkring 25 procent af de mænd, som er økonomisk dårligst stillede, lever i gennemsnit 13 år mindre end de kvinder, som er de bedst stillede rent økonomisk. 

Tjek dine symptomer

Gennem livet vil vores kroppe ændre sig, men når man er 40 år gammel, er der nogle helt specifikke tegn, som man skal være opmærksom på. Disse tegn kan være symptomer på alvorlige sygdomme. En hjemmeside, som beskriver disse symptomer, ville være super for dig, som er i tvivl om, hvad det er, du skal holde øje med. Det er altid godt at vide, hvad det er, man skal være opmærksom på. Så tag en søgerunde på google, selvom det godt kan være angstprovokerende og ret så ubehageligt. Men hellere lidt angst end en for tidlige død.