Indholdet i denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Lavprisolie og Bedre Nætter. Artiklen kan indeholde betalte links.

Arbejdspladsen skal naturligvis have fokus på fysisk og psykisk trivsel. De skal blandt andet sørge for at mindske risikoen for arbejdsulykker og -skader gennem grundig og korrekt planlægning og generelt bare styrke sikkerhed i og omkring arbejdspladsen. Ikke desto mindre kan du også gøre dit til at mindske risikoen for fysiske arbejdsskader og -skavanker derhjemme. Læs med og få X tips til, hvordan du får en god hjemmebase.

1.    God og ordentlig søvn er nødvendigt (og vigtigt)

Der kan vist ikke herske nogen tvivl om, at søvn er livsvigtigt. Uden ordentlig søvn tærer vi konstant på vores batterier, som langsomt løber mere og mere tør for energi. Det er altså vigtigt, at vi får en god nats søvn, hvis vi skal være veloplagte til en ny arbejdsdag. Udover at have betydning for dit psykiske velvære, har sengen du sover i også betydning for dit fysiske velvære. En seng er ikke bare en seng. Tværtimod. Det handler om at finde en seng, som er tilpasset dine behov og med udgangspunkt i fysik. Nogle har brug for en blød seng, andre en hård seng, nogle tredje en seng med elevation, nogle fjerde en seng med ekstra længde, og vi kunne blive ved. Det er essentielt, du finder en seng, som passer til dig og dine behov, da du ellers risikerer at sove i seng, der giver dig ondt i ryggen, hvilket du for alt i verden skal undgå. Se mere her.

2.    Prioriter et sundt indeklima

Mange tænker ikke nødvendigvis over det, men et sundt indeklima har stor betydning for dit fysiske velvære. For at få et bedre indeklima skal du blandt andet sørge for at lufte ud regelmæssigt i løbet af dagen. Det anbefales, du lufter ud 2-3 gange om dagen ad 10-15 minutter ad gangen. På den måde kommer du af med gammel luft og får ny, frisk luft ind. Derudover skal du også stræbe efter at holde en stabil temperatur på cirka 20 grader i alle rum, da kolde temperaturer byder alt fra skimmelsvamp til husstøvmider inden for – og det er der ingen grund til. Du kan blandt andet måle temperaturen med et indendørstermometer, og uanset om du benytter fjernvarme, naturgas, pillefyr eller oliefyr, kan du måle temperaturen indendørs. Oliefyr er generelt kendt som værende en dyrere opvarmningsform, og derfor kan det godt få folk til at spare på varmen. Dette skal du dog undgå, og der findes selskaber som Lavprisolie.dk, der tilbyder fyringsolie til fordelagtige priser, således du kan holde hjemmet lunt og tørt.