Nogle typer af jobs og nogle arbejdsmiljøer kan resultere i, at du som ansat kommer til at føle dig nedslidt og tæret på. Det er ikke nødvendigvis på grund af en dårlig arbejdsplads eller på grund af et dårligt arbejdsmiljø.
Det kan simpelthen være naturen af stillingen kombineret med din personlighed og dine omstændigheder. Lige meget hvad, så er det enormt vigtigt, at du får den rigtige hjælp og vejledning i denne type af situation. På den måde kan du nemlig undgå at ryge ud af arbejdsmarkedet, men i stedet skifte stilling eller arbejdsplads.

Forebyggelsesfonden hjælper dig med at komme videre

Hvis du som privatperson står i en situation, hvor det er nødvendigt at skifte spor, eller hvis du repræsenterer en virksomhed, som gerne vil hjælpe en ansat, så har du mulighed for at benytte dig af Forebyggelsesfondens tilbud om en sporskiftepakke.
Med sporskiftepakken er vores mål at fastholde så mange nedslidte og sårbare medarbejdere som overhovedet muligt i en hverdag med fast job. Derfor sætter vi alt ind på at vejlede, guide og hjælpe med at komme fra den problematiske stilling til en ny og bedre funktion hos samme eller en anden virksomhed.

Er du nedslidt?

Langt de fleste danskere oplever i løbet af deres arbejdsliv at være stresset på den ene eller den anden måde. Mange oplever også perioder, hvor de kan være trætte og udkørte.
Dette er okay til tider, for alle jobpositioner har sine bølgedale. Nogle gange er der bare travlt i en virksomhed, og det er helt okay at føle arbejdsbyrden en gang imellem. Men går man med disse følelser hele tiden, så er det måske et tegn på, at man er ved at være nedslidt og har brug for et sporskifte.

Husk at mærke efter

Desværre er der rigtig mange af os, som ikke er særlig gode til at mærke efter, når det kommer til vores psykiske og fysiske helbred. Vi danskere har en meget høj arbejdsmoral, og det betyder, at vi har en tendens til at arbejde løs uden at tænke på os selv.
Men det er essentielt, at du kan stoppe op og mærke efter. Kan du holde til at være i det job, du betjener lige nu? Er du glad, eller går du rundt med en klump i maven? Er kroppen måske ved at sige stop?

Muligheder ved sporskifte

Når du ansøger om sporskiftepakken til dig selv eller på vegne af en af dine ansatte hos Forebyggelsesfonden, så får du hjælp og vejledning til at komme videre til en stilling, som passer bedre til dig, hvor du er i livet lige nu.

For at kunne gøre dette muligt, støtter vi blandt andet følgende tiltag:

  • Kurser til dygtiggørelse inden for specifikke områder
  • Efteruddannelse i form af fag på forskellige videregående uddannelsesinstitutioner
  • Afklaring gennem samtaler
  • Praktik i andre virksomheder for at skabe netværk og/eller prøve andre stillingsfunktioner af

Her udarbejder vi i samarbejde med den enkelte person den plan, som er mest gavnlig.

Søg om støtte via sporskiftepakken

Hvis du eller en ansat ønsker sporskifte, så er det altså muligt at få hjælp hos os. Men for at kunne komme i gang, så skal du først søge om at blive omfattet af de ydelser og den hjælp, som er en del af sporskiftepakken.
Dette kræver en ansøgningsproces, hvor du skal sætte dig ind i det forløb, som sporskiftet indebærer. Derfor kræver det en motiveret ansøgning at kunne modtage støtten. Vi tilbyder hjælp til ansøgningen i form af en drejebog og en guide, som kan findes her på hjemmesiden.

Vær altid åben omkring behovet for sporskifte

Hvis du har læst denne guide og føler, at her måske er den mulighed, du har ledt efter, for at kunne skifte spor, så er det vigtigt, at du tør at handle på det. Mange, som egentlig drømmer som sporskifte, er ikke gode nok til at italesætte det over for andre.
Men for at et sporskifte overhovedet skal kunne blive muligt, skal du selv turde at gøre en indsats og være ærlig omkring det. Start med at tage en snak med din familie, din leder eller dine kolleger. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis der er yderligere spørgsmål.