Som studerende på SU kan det være rigtig svært at få det hele til at løbe rundt økonomisk. Især hvis du er flyttet hjemmefra og pludselig står med både husleje, regninger og leveomkostninger, der skal betales.

Derfor er det nødvendigt for rigtig mange studerende at tage et studiejob ved siden af uddannelsen. Dette kan give luft i økonomien til, at du ikke skal bekymre dig om balancen på kontoen hver gang, du køber noget.

Få luft i økonomien

Selvom mange studerende har en meget travl hverdag, kan det ofte være nødvendigt, at der også står arbejde i kalenderen. Få mange kan SU’en dække de mest nødvendige udgifter i dagligdagen, men hvis du ønsker at kunne bruge penge på andre ting også, så kan det være, at et studiejob vil være en god løsning for dig.

Ofte handler det kun om ca. 10 timer i ugen, hvilket er tid, de fleste har mulighed for at sætte af til lidt arbejde, men fortjenesten kan gøre en stor forskel i din dagligdag.

Men denne ekstra løn, har du måske råd til at tage med veninderne på café eller med vennerne i byen. Du har bedre råd til at købe de ting, du har lyst til, og du behøver ikke gå i panik over uforudsete udgifter.

Find et studierelevant job

Hvis du går på en videregående uddannelse, er der ofte gode muligheder for at få et studierelevant job. Så hvis du har holdt dig fra at søge noget i frygt for, at de eneste, der kan bruge dig, er supermarkeder og andre slags jobs, som du håbede var et overstået kapitel, så skal du ikke være nervøs. Der er nemlig ofte mange spændende virksomheder, der har universitetsstuderende ansat, fordi de nu har nogle kompetencer, der er noget værd for dem.

Det kan godt være, at du skal have været i gang med din uddannelse i lidt tid, før du har udviklet nogle kompetencer, der er efterspurgte på arbejdsmarkedet. Men hvis du får et studierelevant job, kan det give dig meget mere end blot luft i økonomien. Det kan give dig erhvervserfaring og noget, du kan skrive på dit cv.

Og så får du et fritidsjob, som faktisk kan være inden for dit interessefelt.

Studiejobbet er ikke altid drømmejobbet

Du kan selvfølgelig være uheldig at gå på en uddannelse, hvor der er rift om studiejobbene eller hvor de bare ikke lige hænger på træerne. Her kan du være nødt til at tage et af de mere almindelige fritidsjobs, som du sikkert har haft i dine teenageår. Det kan eksempelvis være café- eller restaurantarbejde eller i en butik. Selvom dette ikke nødvendigvis er dit drømmejob, kan det stadig være super fint som studiejob. Hvis det mest handler om at tjene lidt penge, så kan disse jobs fungere lige så fint for dig.

Hvis økonomien strammer lidt, så er det bare med at få undersøgt, hvilke muligheder du har for at få et studierelevant job eller bare hvilket som helst job, der kan fungere i din hverdag som studerende.