Sponsoreret indlæg.

En byggeplads kan være et farligt sted at opholde sig, og Arbejdstilsynet slår gang på gang fast, at sikkerheden på de danske byggepladser ikke er i top. Det er bygherren, der har hovedsansvaret for, at der er styr på sikkerheden, men du kan også selv gøre meget for at forebygge arbejdsskader. Vi kommer her med 3 tips til sikker færdsel på byggepladsen, som du selv kan håndhæve i  dagligdagen.

Læg værktøjet på plads

Det er måske noget, du ofte siger til dine børn, men du skal også huske at rydde op efter dig selv, hvis du vil undgå uheld. Rod på byggepladsen er en betydelig faktor, der kan skabe mange farlige situationer, så hav altid styr på, hvor du opbevarer dit værktøj, så du eller dine kolleger ikke pludselig skvatter over det.

Forhindr fald fra store højder
På mange byggepladser er der stilladser eller andre høje steder, men let kan falde ned fra, hvis man ikke passer på. Sikr dig altid, at stilladserne er fæstnet rigtigt og har den rigtige dimension, så de kan klare, at folk står på dem med tunge ting som sten og værktøjer. Et fald fra store højder kan få fatale konsekvenser og invalidere dig resten af dit liv. Husk også altid at bære hjelm på byggepladsen, hvis én af dine kolleger skulle tabe noget højt oppe fra.

Brug høreværn
Mange maskiner som eksempelvis vinkelslibere, sømpistoler og slagboremaskiner larmer meget, og uden høreværn eller afskærmning kan det give store skader på din hørelse. Arbejder du ofte i støjfyldte miljøer, så anskaf dig formstøbte høreværn eller formstøbte ørepropper alt efter, hvilken form for støj, du befinder dig i. Skal du have høreværnet eller ørepropperne i længe, er det dejligt, at de er designet efter dit hoved og ører. De fleste industrihøreværn kan du høre tale igennem, og hvis du har behov for denne funktion, er formstøbte høreværn det rette valg. Har du ikke brug for at kunne høre andre, eller er det omgivne lydniveau meget højt, så anskaf dig i stedet ørepropper formstøbte.