Der sker rigtig mange ulykker hvert år på danske arbejdspladser. Det kan være f.eks. faldulykker, rygskader eller overfald. For at undgå arbejdsrelaterede ulykker, er forebyggelse det bedste vi kan gøre. Ved hjælp af oplysning og vidensdeling sikrer vi os selv og hinanden bedst på landets mange arbejdspladser.

På årsbasis bliver der anmeldt over 40.000 arbejdsulykker. Et mindre antal dødsulykker tæller desværre også med i statistikken. Hvad kan vi så gøre for at minimere denne kedelige tendens? Det er åbenbart ikke nok bare at “passe på” når man går på arbejde.

Tag et kig på omgivelserne på arbejdspladsen

Intet er så vigtigt som den forebyggende indsats, når det kommer til skader og ulykker på arbejdspladsen. En af de ting man kan gøre, er at hænge plakater op for at minde om aktuelle forholdsregler. Man kan f.eks. overveje plakater fra minida.dk, som er alt andet end kedelige. En plakat kan også bruges som et frisk pust til indretningen på kontoret eller i kantinen. Så skift evt. den gamle kedelige opslagstavle ud med noget man bliver glad af at se på.

Hvad kan man gøre for at sikre det gode arbejdsmiljø?

Arbejdsulykker kan se ud på mange måder, også i brancher som man ikke umiddelbart tænker på som risikofyldte. Der er selvfølgelig forskellige risici afhængig af hvilken branche man arbejder i, og nogle arbejdspladser er mere udsatte end andre. En afgørende faktor kan være, hvordan miljøet på arbejdspladsen er.

Er der en rar og afslappet stemning? Passer kollegaerne på hinanden? I nogle jobs må man løbe så stærkt, at det kan være svært at tage de nødvendige forholdsregler. En del ulykker kan være næsten umulige at undgå. Men vi må gøre alt hvad vi kan for at møde op på arbejde, uden frygt for at komme til skade.

Hjem, kære hjem

Det er også virkelig vigtigt at du kan koble af, når du kommer hjem fra arbejde. Og lige så vigtigt er det, at du får en god nattesøvn og vågner veludhvilet. Sørg for at dit hjem er et rart og dejligt sted, hvor du kan slippe dine bekymringer og bare lade op. Så har du også mere overskud når du møder ind på arbejde om morgenen, og kan bedre komme igennem arbejdsdagen uden stress og jag.

Dit hjem skal afspejle den du er, og hvis du føler at arbejdsdagene er svære at komme igennem, ja så kan det netop være en god idé at se nærmere på hvordan dit hjem ser ud. På roomformore.dk kan du finde inspiration til at indrette dit hjem, så det føles som en oase, hvor du kan læne dig tilbage og blive tanket op.

Når du indretter dit hjem, tænk da på hvilke ting du omgiver dig med. Giver det dig ro og glæde at se på væggene? Eller skal der noget nyt op at hænge? Her kan du også med fordel bruge plakater, da de er nemme at udskifte, og ikke koster en formue.