Det er ingen hemmelighed, at vi lever længere og længere, og dermed skal bruge vores kroppe og hjerner længere, og lige som en bil der skal køre, så kræver vores kroppe vedligeholdelse og omsorg.

Det kan godt være at den fysiske form ikke længere er, hvad den har været, men selv i en moden alder er der noget at hente ved regelmæssig træning – det er aldrig for sent at komme i gang. Sagen er den, at det anbefales, at man udøver mindst 30 minutters fysisk træning hver dag, og hvordan definerer man så det? Det defineres ved, at man får pulsen godt op over det normale i mindst 30 minutter om dagen.

Motion er lige som medicin for kroppen, det frigør endorfiner, der virker naturligt smertelindrende, det giver velvære og som regel en sund appetit, og det kan faktisk gøres nemt og bekvemt, hvis man forstår at indrette sig rigtigt. Det siges faktisk, at hvis man undlader at motionere, så er det lige så skadeligt for kroppen som at ryge.

De forskellige muligheder for at forebygge fysiske skader

Den nemme løsning er at løbe sig en tur regelmæssigt, det kræver blot et par fornuftige løbesko, men lider under den åbenlyse ulempe, at man ikke er herre over vejret, hvilket vil sige at det godt kan være lidt surt at løbe i regn og sne.

Men det er der råd for, for der findes talrige motionscentre, hvor man kan boltre sig efter evne og få lagt et program, der svarer til fysisk formåen, tilstand og behov, hvor der er mulighed for både at løbe, men også prøve den mere eksotiske kondicykel – også kaldet motionscykel, der tillader en tur på cyklen indendørs og med intervaltræning + andre præ-definerede motionsprogrammer. Der er absolut også mulighed for selv at købe sig en motionscykel, fra ny koster den fra 2.000 kr. og opefter, men de kan købes brugte med betragtelige rabatter i forhold til indkøbspris fra ny.

Fordele ved at forebygge fysiske skavanker

Brug en halv time om dagen på at være god ved dig selv i form af fysisk aktivitet, det er det, der skal til for at komme de vestlige livsstilssygdomme i forkøbet, bedre kendt som hjerte-kar sygdomme, diabetes, og visse former for kræft – men man skal heller ikke undervurdere motionens virkning for det psykiske helbred, idet det virker angst- og depressionsdæmpende.

Og lad os være ærlige, vi er alle på forskellige niveauer, når vi starter. En yngre person vil alt andet lige være fysisk stærkere end en ældre, men det gode ved træning er, at vi alle kan starte et sted og arbejde os op, for det med at opnå de 30 minutters fysisk aktivitet om dagen skal ses i forhold til den enkelte persons fysiske form, og dermed ikke noget præ-defineret mål, som alle skal leve op til.

Husk også, at det ikke har nogen betydning, om der er folk, der griner når man starter op. Dem der griner, har selv været der engang, og det er muligt, de har en del erfaring med at dyrke motion, men så kan man jo passende spørge dem, om de har husket deres 30 minutter i dag.