Har du en stilling, hvor du bærer det overordnede ansvar for indeklimaet og arbejdsmiljøet på kontoret, har du garanteret gjort dig nogle tanker om, hvordan du bedst muligt sikrer dig de bedste forhold. Dette er både vigtigt om vinteren og sommeren, da de forskellige årstider og temperaturer kræver noget forskelligt af ventilationssystemer og udluftning på kontoret. Heldigvis er der mange produkter på markedet, som nemt og effektivitet afhjælper eventuelle hedeslag eller andre problemer med indeklimaet. Andre muligheder til at sikre et godt indeklima og undgå hedeslag kan være ganske gratis såsom regelmæssig udluftning og den rette beklædning.

Vælg den sikre løsning med en tårnventilator

I de varme sommermåneder kan selv det bedste indeklima blive udfordret af de varme temperaturer. Dette kan nemt dræne energien og virke distraherende for din arbejdsproces. Heldigvis er det et problem, som hurtigt og nemt kan løses ved at købe en tårnventilator. Ventilatoren har et pænt og elegant udtryk, og kan placeres hvor som helst på kontoret.

Tårnventilatoren har desuden et spinkelt udtryk, og dens fod fylder ikke meget. Derfor kan den nemt placeres i dit kontormiljø uden at vække for meget opsigt. Det eneste krav til dens placering er adgang til en strømkilde, men ellers er ventilatoren mobil, og kan nemt flyttes rundt i rummet, hvis det er nødvendigt.

Luft ud

Både sommer og vinter kender de fleste til vigtigheden af at lufte ud i løbet af arbejdsdagen. Dette kan virke afkølende på temperaturen, og sikrer frisk luft og ilt i dit arbejdsmiljø, som er vigtigt på en lang arbejdsdag. Mange har dog svært ved at huske dette, når de er opslugt af dagens arbejde. I større kontormiljøer kan dette enten være rengøringspersonalets opgave, eller måske sker udluftningen i stedet automatisk gennem et installeret ventilationssystem, men i mindre kontormiljøer bør man selv  vær opmærksom på at få frisk luft ind, især når der er varmt.

Skærm af for solen

En sikker kilde til varme er, hvis solens stråler står ind gennem vinduet og rammer kontoret. Dette kan give meget varme til kontoret både sommer og vinter, men varmen bliver naturligvis mest intens om sommeren. Dette kan nemt undgås ved at sætte de rigtige gardiner op, så der er mulighed for at lukke solen ude og være fri for hedeslag.

Hvis du generelt befinder dig i et kontormiljø med høj temperatur, bør du også en ekstra gang overveje, om du har den rette beklædning på – hvis du har problemer med hedeslag, bør du overveje en let beklædning.