Skal du snart på date med en person, du ikke rigtig kender, men som du har en ide om godt kunne komme tættere på dig? Om det er i den forstand, at du tænker, at vedkommende er noget for dig, og at det nok er en, du vil se igen, eller om det blot handler om sex, er selvfølgelig helt op til dig – men i begge tilfælde giver det mening at tænke over prævention, så I ikke kommer til at smitte hinanden med seksuelt overførte sygdomme.

Det er nemlig ikke altid, at man selv ved, at man har en sexsygdom. Se mere her!

Det er vigtigt med sikker sex

Uanset om du møder din date på Todayters, eller om i mødte hinanden i byen, så er det vigtigt, at begge parter er opmærksomme på, at sikker sex er super vigtigt. For udover at kvinden kan blive gravid, hvis man ikke passer på, så er der også risiko for, at man kan smitte hinanden med seksuelt overførte sygdomme – og det er bestemt ikke noget at lave sjov med.

Selvom seksuelt overførte sygdomme ikke er noget, man snakker så meget om, så skal man huske at tænke over det, for det kan faktisk godt ende galt, hvis man opdager det for sent. Og lige netop derfor er det også vigtigt at huske prævention.

Hav styr på præventionen

Uanset hvordan du regner med, at din date kommer til at gå, er det altid en god ide at have planlagt en eller anden form for prævention, så I er på den sikre side.

Hvis du er en kvinde, er det ikke nødvendigvis nok at være på p-piller eller lignende, da det kun gør, at du ikke bliver gravid. Du skal derfor, uanset om du er mand eller kvinde, have prævention klar, som både forebygger seksuelt overførte sygdomme, og som heller ikke gør kvinden gravid – hvis der altså er en kvinde til stede. Her er kondomet altså en meget god løsning, og man bør altid have nogle kondomer på sig.

Gør chancen for en anden date større!

Det er ikke rart for nogen at få en seksuelt overført sygdom, og det kan faktisk godt ødelægge en ellers rigtig god date, hvis den slags opstår. Man har måske planlagt en anden date, som man glæder sig rigtig meget til, men så finder man ud af, at man har klamydia eller en anden sexsygdom.

Det kan godt ødelægge noget af den kemi, som opstod på første date, hvis man skal til at fortælle, at man muligvis er blevet smittet af vedkommende eller selv er den, der har smittet. Så sørg for at brug den rette prævention – så undgår du den type uheldigheder.