Selvom mange er hjemsendt og alle aftaler stort set er aflyste, så oplever mange at de bliver mere stresset end da de havde en hektisk arbejdsdag på den fysiske arbejdsplads. Stressen kan opstå da arbejdslivet flyder sammen med fritiden, hvorfor vi derfor ubevidst arbejder for meget. Tankerne om, hvornår hverdagen igen rammer, hvordan vi skal tabe os når vi ikke kan gå i fitness eller hvordan vi skal være sociale, kan stresse mange mennesker og skabe dårlig mental velvære. Få 3 råd herunder til, hvordan du forebygger stress.

1.      Øg graden af struktur og planlægning i din hverdag

Selvom vi i høj grad lever i en kultur, hvor det er moderne at ”tage tingene som de kommer” og være impulsiv, så er det ikke altid sundt for os. Start dagen eller ugen ud med at planlægge den kommende tid. Således får du et overblik over, hvad du skal og bliver derfor ikke overrasket over, hvor travlt du pludseligt har. En god ide er at sætte pauser og afslapning ind i kalenderen. Så sikre du dig at du holder pausen og prioritere dig selv. Ligeledes handler det også om at lytte til dine egne behov og fravælge det som ikke er vigtigt for dig. Gør kun noget, som tilføre dit liv noget.

2.      Tag til en terapeut som forebyggelse

Før i tiden var det et tabu, hvis man gik til en psykolog eller terapeut, men i dagens Danmark er psykisk sårbarhed en del af vores hverdag – desværre. Du behøver dog ikke have det helt vildt dårligt for at søge hjælp. Mange gør brug af terapeuter for at forebygge eller komme på rette køl, hvis noget presser dem mere end normalt. Kniber det med pengene for tiden, kan man altid undersøge mulighederne for at få til terapisessioner med et lille lån. Du kan sammenligne lån på moneylender og bruge terapien til, at læsse af og tage stressen i opløbet. Mange har for tiden brug for noget at se frem til, og aspirere hen imod. En god aktivitet er ligeledes at planlægge din drømmerejse. Det er sundt og motiverende at have noget at se frem til, og kan påvirke din mental tilstand positivt.

3.      Underkend ikke søvn og motion

Disse fysiske ting spiller en uanet stor rolle i forhold til at skulle holde sit sind sundt. Motion udløser glædesstoffer i hjernen og kan dermed gøre dig gladere. Med motion i det fri, skal du heller ikke frygte for vægten nu fitnesscentrene har lukket. Du vil opleve en større tilfredshed med din krop og have noget at stå op til og lave, når Corona hverdagen bliver for ensformig. En anden ting, som kan blive problem i denne tid, er at opretholde en god døgnrytme. Tilstrækkelig nok søvn kan gøre underværker for din mentale sundhed, da du kan bevare dit overskud og få udrettet de ting, som du ønsker.