Hvis du er chef på en arbejdsplads, eller måske ejer din egen virksomhed med ansatte, kan det være en rigtig god idé at gøre så meget som muligt for at forebygge sygdomme på arbejdspladsen. Først og fremmest er det med til at skade virksomheden, hvis der på et tidspunkt er en eller flere medarbejdere syge, da virksomheden i så fald ikke kan producere lige så meget eller være lige så effektive.

Derudover går det ud over arbejdsklimaet og miljøet på arbejdspladsen, for slet ikke at snakke om at det går ud over de ansattes helbred, hvis de arbejder i et miljø, hvor der er stor risiko for sygdom. Her har vi samlet tre tips til arbejdspladsen, der gerne vil gøre mere for at forebygge sygdomme.

Gør det nemt at vaske eller afspritte sine hænder

Først og fremmest er det vigtigt, at det er nemt at vaske hænder eller at spritte hænderne af. Det er eksempelvis en god idé at gøre så meget som muligt for at minde de ansatte om at få vasket hænder, når de har været på toilettet. Derudover er det også en god idé at have en stander med håndsprit stående ved indgangen til frokoststuen, så alle har mulighed for at spritte hænderne af, inden de skal spise.

Er en medarbejder blevet syg, er det også vigtigt, at vedkommende får nok tid til at komme sig ordentligt oven på sin sygdom igen. Der er ikke meget ved at komme tilbage på arbejdet for så at smitte resten af kontoret med den rest af sygdom, der måske stadig sidder i kroppen. Så lad være med at skynde på en syg medarbejder. Giv hellere vedkommende en dag eller to ekstra derhjemme, så han eller hun kan komme 100% friske tilbage på arbejde.

Hygiejnen skal være i top

Sidst, men ikke mindst, er det rigtig vigtigt at sørge for, at hygiejnen på arbejdspladsen er i top. Der skal gøres grundigt rent, og det skal der gerne gøres tit. Så hvis du ikke har rengøringsansatte til at klare det, må du eller ejeren af virksomheden selv i gang med at få gjort rent ofte.

Dårlig hygiejne og rengøring på en arbejdsplads kan være med til at øge risikoen for sygdomme og smitte på kontoret. Så der skal være så rent som overhovedet muligt hele tiden.

Blevet syg? Få mere info om sygedagpenge her

Hvis du som ansat skulle være så uheldig at være blevet syg, så kan du her læse mere om sygedagpenge. Der kan være mange spørgsmål i forbindelse med sygedagpenge, så det er også en god ide at læse op på emnet, inden du eventuelt bliver syg, så du er klar over, hvordan og hvorledes du skal bære dig ad.