Der er ingen tvivl om, at mange mennesker drikker kaffe på grund af drikkens koffeinindhold. Det er i hvert fald sådan mange starter. Hvis man har en travl hverdag, skal holde sig oppe længe for at arbejde eller gerne vil tidligt op, så er en varm kop kaffe det oplagte middel til at holde hjernen kørende og få søvnen ud af øjnene.

Det er dog vigtigt at huske, at kaffe selvfølgelig aldrig skal erstatte en god nats søvn. Hvis man forsømmer søvn for at arbejde og bekæmper trætheden med kaffe lidt for ofte, så skader man sig selv mere end man gavner. Kaffe er mere ment som en måde at forebygge træthed på eller til at slå den sidste smule træthed ud af hovedet om morgenen. Det betyder dog ikke, at kaffen ikke kan smage godt. Det gør nemlig kun morgenen bedre, hvis man reelt glæder sig til sin faste kop kaffe, fordi den smager godt, og ikke kun fordi den er varm og koffeinrig. Alle disse faktorer er dog med til at gøre kaffen til det perfekte våben mod en kold og mørk morgen midt om vinteren.

Skil dig af med den gamle maskine

Det første skridt på vejen mod bedre smagende kaffe er at skille sig af med en gode gamle filtermaskine. Den har stået i rigtig mange danske hjem i utallige år, og de fleste har den udelukkende af vane, eller fordi de ganske enkelt ikke kender andet.

I dag har vi dog et globaliseret marked med et væld af muligheder, og der går ikke lang tid, før de lækre kaffebønner kan ende i lille kolde Danmark. Derfor kan det heller ikke længere betale sig at være afhængig af gammelt kaffepulver, der er blevet ristet ved alt for høje temperaturer og kværnet for lang tid siden. Det er den slags, der giver kaffen sin bitre og skarpe smag, og som gør, at der også er rigtig mange, der afskyr kaffe. Kaffe burde i virkeligheden slet ikke være noget, man skulle vænne sig til, for brygget rigtigt smager det nemlig rigtig godt.

Køb en kaffekværn

Reglen hedder, at jo længere tid kaffen forbliver bønne, inden den brygges, jo bedre og mere fyldig bliver kaffen også. Derfor kan du, når du har smidt den gamle filtermaskine ud, også med fordel investere i en espressomaskine med kværn. Kværnen er indbygget i selve maskinen, og betyder, at du i stedet for at skulle købe pulver nu skal købe bønner. Espressomaskinen brygger desuden den kraftige kaffe i små mængder, hvilket er den ideelle måde at vågne op til en ny dag.

Fordi du ikke er begrænset til at købe det pulver, som supermarkederne køber, men nu i stedet kan fodre din kaffemaskine med kvalitetsbønner, har du også et langt større udvalg af smage. Smagen af kaffen er nemlig i høj grad afhængig af bønnesorten og dens oprindelsesland. Du vil hurtigt lære at lave den helt perfekte kop kaffe.