I hjemmet, specielt på de udendørs arealer er det vigtigt at forebygge potentielle problemer og skader, som kan opstå på huset og ejendommen, som senere kan ende med at give store problemer. Specielt flisepest og problemer på terrassen er noget, som mange går og har problemer med, også uden, at de faktisk ved, at det er et reelt og større problem, på den lange bane.

Vinduespudsning

Pudsning og polering af vinduer er vigtigt, men er ikke noget alle tænker som værende en prioritet. At få pudset og poleret sine vinduer har naturligvis det formål at skabe en flot og indbydende facade. Men det er også vigtigt for at sikre levetiden af dine vinduer. Det kan dog være svært at finde tid eller motivation til dette selv.

Netop derfor, kan det være en fordel at indhente tilbud og hjælp fra en vinduespudser i Værløse, hvis du er bosat i dette område.

Flisepest

Det ses som blomsterlignende udvækst på sten, fliser og planker og har som regel grønne, hvide eller sorte nuancer. Det er på ingen måder afhængig af organisk næring, og kan gro på klipper, bark, hustage og fliser. Flisepesten opstår, hvor der er fugt og skygge. Klimaet som vi har i Danmark, er specielt noget som flisepesten nyder godt af. Vi har nemlig fugt og skiftevis sol.

Efter der er strammet op på miljøkravene til landbruget, er der kommet mindre svovl i luften, og det sunde miljø omkring os, sender så flisepesten ind i haven og direkte på fliserne. Det kan være besværligt selv at fjerne og forebygge, men der findes flere dygtige fagfolk, som specialiserer sig i fjernelse af flisepest med fliserens samt forebyggelse af det.

Fliserens

De varme himmelstrøg og foråret nærmer sig, og netop derfor, vil der være flere, som kommer til at befinde sig på terrassen. Men har du husket at give dine fliser en kærlig hånd gennem tiden? Hvis ikke, så er de højst sandsynligt ramt af alger og i værste fald af flisepest. I disse tilfælde vil fliserens og algebehandlinger kunne hjælpe og gøre en stor forskel.

En sådan omgang gøres ved en nænsom rensning med hedvandsrenser, som løsner mos, alger og snavset som med tiden har sat sig på fliserne. Overfladebelægningen på fliserne bliver fjernet og der bliver også skyllet efter med vand og der afsluttes evt. med en imprægnering.

Kan jeg selv gøre noget?

Man kan godt forsøge sig ad med fliserens selv ved fx at benytte en højtryksrenser, dog er det vigtigt at have styr på trykket, da man kan ødelægge fliserne og skade dem, hvis trykket er for hårdt. Men det er de færreste der kan udføre professionel fliserens og vinduespudning selv. Mht. vinduespudsning er det også noget man selv kan give sig i kaste med, men det kan være svært at opnå et helt optimalt resultat, specielt hvis man har vinduer oppe i højden.

Derfor kan den sikreste og bedste løsning være at søge hjælp hos professionelle fagfolk, som har erfaring på disse områder for at opnå det bedste resultat.