Forebyggelsesfonden har fokus på et godt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk. Det betyder, at de ikke kun har fokus på at mindske risikoen for eventuelle fysiske arbejdsskader men at arbejdspladsen samtidig skal være et sted der er rart at være. Den almindelige dansker borger bruger en stor del af ikke bare sin hverdag men også sit liv på en arbejdsplads, så det er vigtigt at det er et sted, hvor man føler sig velkommen. Det kræver dermed, at man ikke kun tager problemerne som de kommer, men at man gør en stor indsats for at forebygge at de nogen sinde opstår. Det er netop det Forebyggelsesfonden har fokus på.

Udbrændthed er et fokus punkt

De seneste par år har der for eksempel været stor fokus på stress og hvordan en belastende arbejdsplads kan være med til at få folk til at køre psykisk ned. Det er netop af denne grund, at Forebyggelsesfonden har stor fokus på at forhindre nedbrædning og udslithed af den enkelte arbejder. Stress er ikke noget der skal reageres på når arbejderen allerede er blevet ramt af det, men kan forebygges gennem de rette foranstaltninger. Det er vigtig at opbygge nogle rammer på arbejdspladsen, hvor arbejderen føler sig hørt og kan aflastes i perioder, hvis det bliver nødvendigt. Forebyggelsesfonden arbejder med at fastholde arbejderens fodfæste på arbejdsmarkedet selv gennem de hårde perioder, hvilket er i alles interesse.

Det er ikke kun arbejdsgiverens opgave at sikre en god arbejdsplads for de ansatte, men også de ansatte selv, der kan gøre en stor indsats for at forebygge udbrændthed. Forebyggelsesfonden har fokus på, at der skal være en god tone mellem alle parter involveret og tilbyder derfor en række gode guides og hjælpemidler målrækket både de ansatte og arbejdsgiveren om, hvordan man bedst opnår et godt arbjdsmiljø.

Forebyggelsesfonden redder din økonomi

For folk der er blevet udbrændte og nedslidte af et dårligt arbejdsmiljø kan det blive nødvendigt at træde uden for arbejdsmarkedet i en periode, indtil de er kommet sig. Dette er naturligvis ikke i nogens interesse og Forebyggelsesfonden arbejde kan dermed på længere sigt være med til at redde privatøkonomien for den enkelte. Jo rarere det er på arbejdspladsen, jo mere har man lyst til at være der, hvilket kun kan afspejle positivit i ens pengepung.

Det kan dog stadig være svært altid at få økonomien til at hænge sammen for den enkelte arbejdende dansker og hvis uheldet er ude, hvor man er nødt til at forlade arbejdsmarkedet et stykke tid, så er der heldigvis hjælp at hente på denne side. Et kontokort er efterhånden blevet en meget udbredt ting hvor flere og flere forretninger tilbyder muligheden til sine kunder. Det fungerer sådan, at man i stedet for at bruge penge fra sin egen bankkonto kører på kredit, i de butikker man køber ind i. Det man låner skal naturligvis betales tilbage igen plus diverse renter, men et kontokort kan være en midlertidig løsning for at give lidt luft i budgettet til de nødvendige udgifter. Det kan med fordel bruges på de lidt større indkøb af for eksempel møbler eller nyt vintertøj til ungerne.