Er du én af de mange danskere der er så hårdt spændt for, at de ikke kan betale deres regninger eller afdrag på diverse lån. Det kan derfor være en god idé at samle din gæld i et samlelån ifølge MONEYBANKER. 

Du er ikke alene

Mange danskere står i betalingsproblemer og du er måske også havnet i den situation. Er din privatøkonomi er ikke så god, som den kunne være og mangler du stadig, at betale af på den gæld du har oparbejdet? – så er du ikke alene. 800.000 danskere har oplevet problemer med at betale regningerne til tiden. 336.000 her i perioden oktober 2015 og et år frem – mindst to gange, stået i den situation, at der ikke var nok penge på kontoen til at overholde betalingsfristerne. 

Fanget i en negativ spiral

Ifølge MONEYBANKER er det både unge som gamle, mænd som kvinder, der kan havne i betalingsproblemer og så kan det være fristende at tage et lån og få betalt gælden med det samme. Men her skal man passe på, for det kan være svært at få en sund økonomi, hvis man ikke tænker sig om. For endnu et forbrugslån er endnu en gæld og du kan hurtig ende i en endnu værre situation meget hurtigt.

Skab overblik over din økonomi

Få skabt et overblik over din økonomi ved at lægge et budget. Få evt. en til at hjælpe dig, der har lidt forstand på økonomi. Der mange vejledninger, guides og skabeloner online du kan benytte dig af. Selv programmet Excel byder på forskellige skabeloner, som kan hjælpe dig med, at lægge et overskueligt budget så du kan få skabt overblik i din økonomi. 

Saml din gæld i et samlelån?

Vurderer du nu, at det er fornuftigt at tage et nyt lån for, at få bugt med det gamle, så er det det du skal gøre. Med andre ord vil det altså sige, at det næste skridt for dig er at samle din gæld i et samlelån til en lavere rente. Søg gerne professionel vejledning, hvis du er i tvivl om det er fornuftigt at tage et samlelån. 

Søg markedet for billige samlelån 

Du kan i den sammenhæng benytte MONEYBANKERs søgemaskine, der gør låneprocessen nem og overskuelig for dig. Vil du have overblik over markedet på under ét sekund, ja, så er det deres søgemaskine du skal benytte dig af. På den måde er du fri for selv at skulle tage kontakt til de forskellige låneselskaber og sammenligne de forskellige lån med hinanden – det gør de for dig. Alt du skal gøre er at indtaste det du vil låne og løbetiden, så kan du herefter vælge de samlelån der er mest populære på markedet lige nu og du kan også vælge de lån med den laveste rente. 

Hold øje med ÅOP’en der er de årlige omkostninger i procent, som er let sammenlignelige selskaberne imellem og her skal du vælge det/de selskaber med den laveste ÅOP, hvis du vil have det billigste lån. Du skal nogle steder kunne dokumentere, at du har en fast indtægt – det skal du lige være opmærksom på. Det er dog ikke alle steder der er dette krav. Et andet krav kan være, at du skal være fyldt 25 år for at kunne låne hos selskabet. Er du registreret i RKI, som dårlig betaler, så kan det blive svært for dig at låne hos nogle af udbyderne, så vær opmærksom på dette. 

Kilde: MONEYBANKER.dk