På et vikarjob kunne man måske tænke, at arbejdsmiljøet skifter fra job til job, men dette bør langt fra være tilfældet. Et godt vikarbureau bør være ansvarlige for, at arbejdsmiljøet er sikkert på de arbejdspladser, de udbyder. Hernede kan du læse mere om, hvad der udgør en sikker arbejdsplads og arbejdsmiljø, og hvorfor du altid bør reagere, hvis du ikke føler dig tryg i en arbejdssituation – også selvom det er et vikarjob.

Hvorfor er det vigtigt at have et godt arbejdsmiljø?

Et godt arbejdsmiljø er næsten alfa omega for, at du trives på dit arbejde. I dag arbejder de fleste rigtig mange timer på en uge, og hvis ikke man føler sig godt tilpas i disse timer, så kan det have en enorm effekt på ens tilstand resten af tiden. Det kan for eksempel udløse stress, depression og mange andre farlige sygdomme.

Hvis ikke man befinder sig i et trygt og behageligt arbejdsmiljø, så er det vigtigt at gå til ens overordnede eller til en fagforening. Det nytter ikke noget at tælle timer til, at man skal hjem. For disse timer på et arbejde, man ikke rigtig føler sig tilpas i, vil kunne mærkes på hjemmefronten også. Hvis du synes, at du hver dag har brug for at lægge en kæmpe byrde fra dine skuldre, når du er på vej hjem fra arbejde, så er det måske på tide, at du overvejer, hvorvidt eller ej du befinder dig i et godt arbejdsmiljø.

Hvad er et godt arbejdsmiljø?

Et godt arbejdsmiljø er skabt på et arbejde, hvor man føler sig tryg. Det betyder, at man ikke føler sig hverken utryg overfor ens kollegaer, kunder, patienter eller ved fysiske udfordringer på jobbet. Hvis du ofte mærker en urolig følelse på arbejdet, så er det tid til at finde ud af, hvor den kommer fra og tage en snak med din overordnede. Måske kan de hjælpe dig ud af de situationer, der gør, at du føler dig utryg.

Hvis du derimod føler dig utryg på grund af din overordnet, så tag en snak med din fagforening omkring dine muligheder. Også selv om du umiddelbart ikke føler, at der kan gøres noget ved det, så er det altid rart at høre en professionels mening om sagen.

På vikarjob?

På et vikarjob er det i lige så høj grad din overordnedes ansvar og dit vikarbureaus, at der er en tryg arbejdsplads, de steder hvor de sender dig ud. Her bør der ikke slækkes på trygheden, bare fordi en stilling er mere midlertidig.

Hvis ikke du føler dig sikker på en arbejdsplads, så bør du straks gå til dit vikarbureau og forklare dem hvorfor. Det vil de forhåbentlig tage til overvejelse næste gang, de sender en kandidat derud.

Sidst, men ikke mindst: Husk for alt i verden at være meldt ind i en fagforening. De tager dit parti i sager og kan hjælpe dig, når du føler dig usikker på, hvad det næste skridt måtte være.