En grim facade kan få en bygning til at se langt ældre og meget mindre indbydende ud. Et område med mange grimme facader kommer hurtigt til at se trist og nedslidt ud. Men løsningen er faktisk ret simpel. Bliv klogere på hvor meget det koster, at få facaden på din bygning renset og oplev den store forskel det kan gøre.

Planlæg facaderens til din bygning

Lige meget hvilken form for bygning der er tale om, så er dens udseende udadtil med til at forme folks førstehåndsindtryk. Så om det er en virksomhed med kontorer, en butik, en institution eller et privat hjem, er det en god idé at bruge tiden og pengene på at gøre facaden pæn.

Inden du vælger at få lavet facaderens, er det en god idé at kigge på, hvilke muligheder der er, og hvad du mest har brug for. Om det er grafitti, alger eller noget helt andet. Få hjælp fra eksperter og lær mere om de forskellige behandlinger. Du kan blandt andet se hvad en facaderens koster, så du kan få en god indsigt i, hvad du skal forberede dig på.

Gør din forretning mere indbydende

Hvis du er indehaver af en butik, er du nok godt klar over, hvor stor en forskel det kan gøre, hvis butikken ser pæn og indbydende ud udefra. En grim og rodet front kan være med til at “skræmme” kunder væk. Husk at mange associerer facadens udseende med butikkens kvalitet, og folk dømmer derfor både hurtigt og hårdt.

Selvom det kan virke som penge ud af vinduet, er en facaderens ikke nødvendigvis nogen dårlig investering. Ligesom, at man sørger for at udstille varer pænt i vinduet og vælge pæne og indbydende skilte, så er selve facaden på bygningen også med til at gøre en forskel på, om folk vælger at gå ind i butikken eller ej. Tiltræk flere kunder ved at have godt styr på din butiks udseende og sørg for at få lavet en facaderens, hvis bygningen trænger til det.

Gør dit hjem pænt og hyggeligt

En grim facade på et hjem kan ødelægge hele hjemmets udstråling, selv hvis der er styr på haven, indgangspartiet og så videre. De fleste går op i at bo et sted, der fremstår som pænt og hyggeligt, og her kan facaden altså virkelig spænde ben. Hvis dit hjem er dækket af snavs eller alger kommer det til at se billigt, kedeligt og uimødekommende ud.

Undersøg mulighederne for at få facaderenset dit hus ydersiden passer til den pæne indretning, du har i hjemmet. Det kan uden tvivl hjælpe meget med at få huset til at se indbydende ud for gæster, og du kommer selv mest af alle til at sætte pris på det, da du ser dit hus hver dag.

Facaderens muligheder

Der er flere muligheder, når det kommer til at lave en facaderens. Du kan undersøge, om det er noget, du selv kan kaste dig ud i, eller om det bedre kan betale sig at få det gjort af professionelle. Der er også flere forskellige typer behandlinger alt efter, hvad behovet er, så du kan også undersøge, hvilken en af disse, der passer bedst.