Annonce

Mange danskere oplever hver dag at have for meget på tegnebrættet. Det er både overvældende og frustrerende, da det forhindrer en i at befinde sig i nuet og nyde det. I stedet bliver ens tanker udløst med bekymringer og frygt for fremtiden. Derfor vælger flere og flere at tage mindfulness kursus odense for at få redskaber til netop at nyde nuet og få roen tilbage.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness har rødder i buddhismen. Dette skyldes, at der inden for buddhismen er en forestilling og længsel efter varig lykke og fordybelse. Derudover arbejdes der også med at komme uden om smerten, da intet varer ved inden for smerte. I mindfulness arbejder man på samme måde med opmærksomhed og fokuset. Individet, som udfører det, vil få en bredere følelse af at leve og ikke blot at opleve. Der skabes en kontrast i ens liv, hvor der accepteres og kommes videre. På samme tid viser undersøgelser, at mindfulness er med til at holde hjernen sund, rask og modstandsdygtig overfor stress og lignende.

I hverdagen har mange svært ved at finde ro og skabe et nærvær. Det er netop dette, som mindfulness gør ved at opfatte sindet på en ny måde. Man opdager og er opmærksom på, hvad det er, som tager ens nærvær og opmærksomhed. Gennem øvelser og teknikker vil man nå til en konklusion med sig selv, hvor følelser og tanker ikke er andet end følelser og tanker.

Mindfulness kursus gør en forskel for dig

Mindfulness er ikke begrænset til nogle. Det er for alle, som har lyst til at give det en chance. Det kan være, at man ønsker mere overskud. På samme måde kan det være, at man har ramt bunden og har brug for at komme videre derfra. I arbejdet med det vil man på sigt eller efter kort tid opleve følgende

  • Ro
  • Afstresning
  • Selvindsigt

Vælger man at melde sig et mindfulness kursus vil man opleve netop disse resultater. Det er en proces med en selv og ens dagligdag, hvor der er behov for ændringer til det bedre. Alle er forskellige, men gennem værktøjer og øvelser vil der være en vej til at gøre en forskel. Afhængig af niveau og erfaring udbydes der forskellige typer kurser for at ramme en bred målgruppe. Der vil ofte skelnes mellem et længere kursus og et kortere.

Her er der et 8 ugers forløb, hvor der vil arbejdes med feedback og tilvænning. Det kan være svært at bryde ud af ens vaner og hverdag. Derfor er kurset over flere uger for at gøre det mest muligt behageligt for den enkelte. Der er mere støtte og kommunikation i et sådanne mindfulness kursus.

Der er imidlertid også nogle, som er mere interesseret i et kortere forløb, hvor der er plads til intens personlig udvikling. Det kræver mere selvdisciplin og arbejde med en selv. Dette er på baggrund af, at der ikke vil være samme mængde hjælp og støtte. Det er dog for nogle netop et mere intenst kursus, som skaber resultaterne.