Det er desværre meget udbredt, at folk døjer med smerter til hverdag. Hvor smerterne mærkes og i hvor voldsom grad de mærkes, er forskelligt fra en person til en anden. Men ligesom smerterne mærkes i hverdagen, forårsages de mange gange også af netop hverdagen. Uanset smerternes omfang eller årsag, kan det være opslidende ikke at føle sig helt tilpas og smertefri. Heldigvis kan man i mange tilfælde afhjælpe smerterne. I artiklen her følger der råd og vejledning til, hvordan du kan prøve at komme af med disse smerter, men også hvordan du kan forsøge at forebygge dem. 

Holdning og arbejdsstilling

Det er efterhånden meget velkendt og endda også normalt, at din generelle kropsholdning kan være årsagen til smerter. Det drejer sig for det meste om din holdning i ryggen og skulderregionen, som optimalt set bør være rank og stærk. Dette gælder generelt, når du bevæger dig omkring i din hverdag. Hvis du er en person i arbejde, er din arbejdsstilling i hverdagen også betydningsfuld. Hvis dit job er overvejende stillesiddende ved et skrivebord eller lignende, så er det vigtigt at du er opmærksom på din kropsholdning og ikke fortaber dig for meget i arbejdet. Dette vil med stor sandsynlighed kunne mærkes i kroppen efterfølgende. Ligeledes kan arbejdsstillinger ved fysisk krævende arbejde forårsage smerter, hvis nu man har for travlt med at løfte hurtigt i stedet for at løfte korrekt. 

Træning som forebyggelse 

Mange eksperter vil også anbefale træning som både behandling og som forebyggelse af smerter i hverdagen. Hvis man har dårlig holdning, der til følge giver smerter, så skyldes det ofte, at man mangler styrke til at opretholde en bedre eller decideret god kropsholdning. Derfor gavner træning i høj grad, og som man nok ved, så blive utrænede muskler til ømme muskler efter endt træning. Dette kan man afhjælpe ved brug af en massagepistol. Denne enkelte maskine fra Painhunter kan selvfølgelig også bruges til almindelig massage i hverdagen.

Professionel behandling

Netop massage er en god ide til at komme af med for eksempel spændinger og smerter i nakken. Hvis muligheden er der, kan man få massage af en familie eller ven, eller hvem end du er tilpas med at lade røre din krop. Man bør dog gå forsigtig til værks, da man kan forårsage skade eller smerte, hvis ikke man ved, hvordan man bør massere. Hvis ikke man kan løse problemet selv, kan der i sidste ende være behov for en massør, fysioterapeut eller kiropraktor eller lignende professionel behandler til at hjælpe dig af med de smerter, du oplever i hverdagen. Som fx. gravid kan der opstår mange smerter, men her findes der også hjælp. Du kan fx. få gravidmassage i københavn, og på den måde slippe af med smerterne.