Oplever du blødning i ny og næ ved almindeligt indtag af mad eller ved tandbørstning, så kan det være et tegn på begyndende paradentose. Du bør derfor få lavet en undersøgelse hos din tandlæge, hvis du vil undgå at dine tænder helt rådner i munden på dig.

Paradentose er en sygdom der skal behandles hurtigst

Når der tales om paradentose, er det noget som kræver behandling. Der kan være forskellige stadier for paradentose ligesom der er forskellige stadier for andre sygdomme. Paradentose er i det begyndende stadie mulig at forhindre i forhold til at blive et yderligere problem for dig og det kan derfor være en rigtig god idé at få undersøgt dig selv for paradentose hvis du har den mindste mistanke herom.

Paradentose starter som oftest med en tandkødsbetændelse og tandkødsbetændelse opstår som oftest ved dårlig mundhygiejne. Der er selvfølgelig forskel på hvor hårdt man som person bliver angrebet af bakterierne i munden så det kan altså også være at du er en uheldig vinder af begyndende paradentose, selv hvis du er grundig med din mundhygiejne.

For at undgå tandproteser eller andre erstatninger af tænder, bør du reagere hurtigst med behandling

Hvis du har fået mistanke om at du har paradentose skal du hurtigst afsted til tandlæge, hvor det kan bekræftes eller afkræftes ved en grundig undersøgelse om der er tale om det begyndende stadie. Du kan være heldig at du kun har fået tandkødsbetændelse og med den rette behandling her, vil du kunne holde paradentosen hen.

Hvis det viser sig at du har begyndende paradentose er det vigtigt at starte op med din behandling. Hvis du ikke får behandlet i tide, kan du nemlig risikere at dine tænder rådner i munden på dig og til sidst har spist så meget af din knogle omkring dine tænder, at dine tænder må udskiftes helt eller delvist med proteser, kroner eller andre lignende tanderstatninger.