Rigtig mange unge har et fritidsjob. Det er nemlig nødvendigt for mange, for at kunne blive ved med at bruge penge, når mor og far ikke længere vil betale for alting.

Ofte foregår det efter skole og i weekenderne, så du sagtens kan få det til at passe ind i din hverdag.

Hvis du overvejer at søge et fritidsjob, så læs videre her og få gode råd til, hvordan du får det bedste job som ungarbejder.

Hvad er et fritidsjob?

Måske flere af dine venner er begyndt at tjene deres egne penge, og det synes du måske lyder ret godt. Det føles nemlig super godt endelig at kunne gøre sig lidt mere uafhængig af sine forældre og begynde at tjene sine lommepenge selv. Herved kan dine forældre heller ikke bestemme over, hvad du bruger pengene på.

Så hvis du føler, at du godt kan sætte nogle timer af hver uge til at arbejde, så kan du begynde at overveje, hvor du gerne vil søge.

Der er rigtig mange steder, hvor de bruger ungarbejdere, både under og over 18 år. Det kan eksempelvis være i supermarkeder, på caféer og restauranter, i bagerbutikker, som avisbud, som barnepige osv. Der er altså super mange muligheder for at finde et job, der passer til dine kompetencer og interesser.

Ofte arbejder man ca. 8 timer i ugen, men det kan afhænge meget af, hvor du bliver ansat og hvilke aftaler I har.

Sådan søger du et fritidsjob

Det er en god idé at kende mulighederne i dit lokalområde. Undersøg hvilke caféer eller butikker, der har unge ansat. Du kan sagtens søge uopfordret, altså aflevere en ansøgning, selvom der ikke er slået op, at virksomheden mangler ansatte. Ofte får de mange ansøgninger hen ad vejen og gemmer de bedste ansøgninger til når de så mangler.

Når du har fundet de steder, du gerne vil søge, kan du gå i gang med at skrive din ansøgning. Søg gerne mange steder, da du ofte kan regne med en del afslag.

Sørg for at din ansøgning er interessant og velformuleret. Få gerne hjælp til at skrive den, hvis det ikke lige er din stærke side. Du kan også finde skabeloner på nettet, som du kan bruge som guideline.

Sørg for at målrette de forskellige ansøgninger til det specifikke sted, du søger. Ingen gider nemlig at bruge tid på en kedelig standardansøgning.

Når du er godt tilfreds med dine ansøgninger, er det bare om at få dem afsted. Det kan stærkt anbefales at aflevere dem personligt til de steder du søger. Herved får du mulighed for at gøre et godt indtryk allerede der, og det viser samtidig, at du går op i at få jobbet.

Hvis ikke du har mulighed for at aflevere dem personligt, kan du også sende dem som mail. Dette kan også sagtens give pote.

Så hvis du gerne vil begynde at tjene dine egne penge, er det bare med at få sendt en god ansøgning afsted, så skal det sikkert nok lykkes dig at finde det helt rette fritidsjob.