Mange danskere har alt for meget gæld, og det hæmmer desværre deres livskvalitet, da det er enormt stressende hele tiden at skulle tænke på, hvordan man får sin privatøkonomi til at løbe rundt. Derfor giver vi dig  i denne artikel nogle gode råd til, hvordan du kan spare nogle penge samt mindske din gæld, så du ikke får problemer med økonomien i fremtiden.

Find det billigste lån på markedet

Vi starter med at kigge på det at optage lån. De fleste danskere har en eller anden form for lån, og derfor optager du sandsynligvis også et lån i fremtiden, hvis du ikke allerede har et. Inden du tager lånet, er det enormt vigtigt at sørge for, at du finder det absolut billigste lån muligt. Der er nemlig stor forskel på, hvor dyrt et lån er, og derfor er der naturligvis mange penge at spare.

En metode til at finde det billigste lån er at sammenligne markedet på https://www.samlino.dk/laan. Her får du et komplet overblik over dine muligheder, og du kan dermed meget nemt finde det billigste lån. Man betaler nemlig ofte af på et lån i mange år, og derfor kan selv en lille forskel i ÅOP, årlige omkostninger i procent, betyde en hel del.

Sådan afbetaler du dine lån i en fart

Næste skridt er at se på afbetalingen af dine lån. Hvis du har flere lån, som du skal afbetale, så er det vitalt, at du har en strategi for at betale disse af. Du skal nemlig betale dem på en organiseret og systematisk måde, i stedet for blot at afbetale dem blindt, så du slipper så billigt som muligt.

En god strategi at benytte, hvis du har flere lån, er sneboldsstrategien.

Sneboldsstrategien handler om, at du afbetaler dine mindste gældsposter først. Når du har betalt det mindste lån af, lægger du derefter den månedlige ydelse til det lån oveni afbetalingen af det næstmindste lån. På den måde fokuserer du på et lån af gangen og slipper dermed hurtigere af med lånene.

Således ender du faktisk med at betale et mindre beløb i kreditomkostninger, end hvis du blot betalte samme ydelse af på hver af lånene!

Skær ned på faste omkostninger

En anden ting, du skal gøre, hvis du vil have flere penge mellem hænderne, er at nedsætte dine omkostninger. Dette kan du gøre på flere måder. Den første og nemmeste metode er at se på dine faste omkostninger først. Udgiftsposter såsom husleje er svære at ændre på, medmindre du kan finde noget billigere, der stadig opfylder dine behov.

Derfor bør du i stedet fokusere på de udgiftsposter, som du nemt kan ændre – såsom bredbånd, TV, mobilabonnement og transport. Her kan det igen anbefales at sammenligne markedet online, da du derved nemt kan spare flere hundrede kroner årligt på hver post.

Hvis du ligeledes har en bil, kan du hurtigt spare flere tusinde kroner om året, hvis du sammenligner tilbuddene for bilforsikring, da der også her er stor forskel på de forskellige udbyderes priser.

Hvis du derimod bor i byen og tager bussen hver dag, så bør du måske kigge på at tage cyklen fremover, hvis du gerne vil spare nogle penge. At tage cyklen på arbejde i stedet for bussen kan nemlig hurtigt vise sig at være billigere, da et månedskort faktisk koster flere hundrede kroner om måneden.

Ha’ en plan!

Det er altså vigtigt at lægge en plan for at afbetale dine lån samt nedsætte dine omkostninger, så du kan forebygge at komme i gæld – du vil nemlig ikke ende som en af de mange danskere i dyb gæld!