Tusindvis af mennesker døjer dagligt med ledsmerter af forskellig art. Mange rammes af slidgigt med alderen, og især denne diagnose kan give anledning til gener. Men både som gigtpatient og som almindelig borger, med daglige ledsmerter, kan man faktisk sammensætte en kost- og motionsplan, der er med til at nedtone smerterne og ubehaget.

 

Her får du en miniguide til, hvordan du bedst begrænser ledsmerter og stivhed i hverdagen.

 

Kosttilskud og sund kost

 

Lider man af slidgigt, så er det ikke en sygdom og en diagnose man kan komme til livs. Slidgigt kan ikke kureres, men der findes en lang række ting man kan gøre, for at begrænse smerterne og gøre ens hverdag mere tålelig.

 

Med kost og kosttilskud kan man faktisk påvirke hvor meget eller hvor hurtigt brusken nedbrydes i ens knogler. Spiser man varieret og får man de rette næringsstoffer som en sund organisme kræver, så kan det være med til at afhjælpe stivheden i leddene.

 

Døjer man ikke med almindelige smerter, og er der snarere tale om diagnosen slidgigt, så kan det være svært at få de nødvendige næringsstoffer gennem kosten, og et sundere helbred vil som oftest kræve indtaget af kosttilskud såsom glucosamin.

 

Lider du selv eller en du kender af slidgigt, så kan det være en god idé at udforske kosttilskuddet som værktøj mod bedring. Køb Glucosamin online her, og prøv derved kræfter med en effektiv behandlingsform.

 

Hold dig i gang; vælg den rigtige motion

 

Generelt gælder det både for gigtpatienter og alle andre mennesker med led-relaterede problemer, at det er vigtigt at holde musklerne stærke. Kroppen er et maskineri som skal holdes i gang, og forsømmer man sin bevægelse, så har det ofte en negativ indflydelse på helbredet.

 

Men som gigtpatient er det ikke uden betydning hvilken motionsform man vælger. Ikke alle typer af sport og motion er nemlig egnede til slidgigt, da de gigtramte led ikke bør udsættes for høj belastning.

 

Kaster man sig ud i en sport, hvor der er høj belastning og meget pres på de gigtramte led, så kan det faktisk have den modsatte effekt på ens mobilitet og helbred, og dermed forlænge og forværre ens smerter og gener. Find derfor en motionsform som er hensigtsmæssig i forhold til din diagnose, så du kan få det bedst mulige udbytte af det.

 

Fodtøj; stødabsorbering og indlægssåler

 

Det kan være frustrerende at man som gigtpatient ikke længere kan bruge de redskaber i køkkenet man er vandt til eller det fodtøj som man i årevis har foretrukket at gå i. Men præcis disse fodtøj kan have stor betydning for ens trivsel i hverdagen.

 

Stødabsorbering er et vigtigt ord at huske på, hvis man ønsker at begrænse sine smerter med slidgigt. Vælger man fodtøj, hvor der ikke er indlægssåler med en stødabsorberende effekt, så kan det have smertefulde konsekvenser.

 

Vælger man derimod ergonomiske sko, hvor der er taget højde for den manglende brusk i ens knogler, så vil man til dagligt opleve mindre smerte og mere velvære.