Der er selvfølgelig ingen mennesker, som kan helgardere sig mod ulykker gennem et helt liv. Vi kan dog gøre vores bedste for at forsøge samt at tage forholdsregler der sikrer, at risikoen for ulykker og tilskadekomster formindskes. Her kan du blive klogere på, hvordan du forebygger ulykker og hvordan du står, såfremt ulykken alligevel skulle ske.

Ulykker i hjemmet

Mange ulykker sker i hjemmet. Du kan selv være med til at forebygge nogle af dem, ved blandt andet at:

  • Opbevare medicin, kemikalier og rengøringsartikler et sted, hvor børn ikke kan komme i nærheden af dem. Lås gerne genstandene inde.
  • Opbevare køkkenknive og andre skarpe redskaber utilgængeligt for børn.
  • Lade være med at ryge i sengen. Cigaretter antænder hvert år mange brænde for sovende danskere.
  • Dobbelttjekke, at du har slukket for alle elektroniske apparater som krølle- og glattejern, komfurer og brødristere, når du er færdig med at bruge dem.
  • Sikre dine tæpper i hjemmet med skridsikre underlag, så ingen falder og slår sig.
  • Beskytte dine elinstallationer og sikre løse ledninger.

Bliv forsikret

Skulle uheldet alligevel være ude, er det vigtigt, at du er godt forsikret. Det er din garanti for, at du får økonomisk dispensation ved eksempelvis tilskadekomne eller mistede lemmer, samt at du får dækket behandlingsudgifter i tilfælde af en ulykke eller skade.

Du kan få en ulykkesforsikring hos langt de fleste forsikringsselskaber. Hvis ikke du allerede har en ulykkesforsikring, kan du få tjek på din forsikring her. Det er faktisk også muligt at have to ulykkesforsikringer på samme tid. Det kaldes at være dobbeltforsikret og sker eksempelvis, når du privat har tegnet en forsikring i tilfælde af en ulykke, men at du samtidigt er dækket af eksempelvis en arbejdsskadeforsikring.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring dækker, som nævnt ovenfor, behandlingsudgifter i tilfælde af en skade. Det kan både være ydelser som genoptræning, kiropraktor eller fysioterapeut, men det gælder også behandling af mentale men som følge af en ulykke. Derfor kan blandt andet psykologhjælp være inkluderet i nogle ulykkesforsikringer.

Kort sagt er du typisk dækket af din forsikring, hvis du udsættes for en skade forårsaget af en ulykke. Det kan være tab af et ben, tab af syn, høretab, svære smerter eller stivhed i muskler og led på grund af en skade.

Det er dog værd at bemærke, at ulykkesforsikringer ikke dækker ulykker hvor du har ageret fører på knallert eller motorcykel. Der er derimod tale om en tilvalgsdækning, som du kan købe til din forsikring, hvis du ved, at du færdes meget på disse køretøjer.

Ligeledes er dækning som følge af ulykker forårsaget af ekstremsport også et tillæg til din ulykkesforsikring. Hos mange forsikringsselskaber er noget så simpelt som dækning i tilfælde af ulykker på ski noget, der skal købes som et tillæg. Det er værd at være opmærksom på, inden du drager afsted på ferie. Det gælder desuden også faldskærmsudspring, kampsport og motorsport.

Hvis du er i tvivl om, hvad din forsikring dækker, så kontakt dit forsikringsselskab og få et overblik. Det er også en vigtig del af forebyggelse.