Dette er sponsoreret indhold

Julefrokostsæsonen står for døren, og måske er det i år blevet din tur til at holde den årlige julefrokost for vennerne eller familien. I tilfælde heraf er der meget som skal planlægges, og det kan være svært at finde ud af, hvor man overhovedet skal starte. Denne lille guide giver dig inspiration til, hvad du skal sørge for at have styr på i forbindelse med den årlige julefrokost, således at det bliver den perfekte middag, eftermiddag eller aften.

Lækker mad

Udover det gode selskab selvfølgelig, er maden nok det vigtigste når du skal holde en julefrokost for dine venner eller din familie. God mad giver glade gæster og netop derfor er det vigtigt, at du har helt styr på denne del af planlægningen. Der er altså ikke noget som den helt store julebuffet, med alt hvad hjertet begærer. Dog kan det være krævende at stå for alt madlavningen på egen hånd og du kan derfor i stedet vælge at bestille julebuffet ud af huset, og dermed spare dig selv for en masse timer i køkkenet. Det samme gælder hvis du skal være vært nytårsaften og gerne vil bruge de mange timer i køkkenet på noget andet, så bestil nytår catering i stedet for at skulle stå med det hele selv. 

Hjemmelavet snaps

Snaps hører sig til, når det gælder den årlige julefrokost og en julefrokost uden snaps, er derfor ikke en rigtig julefrokost. Hvis du gerne vil forkæle dine gæster lidt ekstra, så kan du med fordel servere en hjemmelavet snaps. På denne måde får du også mulighed for, at sammensætte lige netop den kombination af forskellige krydderier, som du selv bedst kan lide. Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet snaps før, så findes der en masse lækre opskriver på nettet, som du kan følge eller blot lade dig inspirere af.

Sjov underholdning

På trods af at vi jo alle bliver ældre, er det nok de færreste, som bliver for gamle til julefrokostlege. Sjov underholdning under julefrokosten er med til at holde humøret højt og derfor gælder det om at sørge for, at have styr på den gode underholdning. Her kan du for eksempel ty til den helt klassiske, nemlig pakkeleg, eller måske arrangere en julemusik quiz med alle dine yndlings julesange. Her er der altså god mulighed for at være kreativ og arrangere en hvilken som helst leg, som du tror vil falde i god jord hos dit selskab.