Hvis man ikke bor i København, kan man måske få det indtryk, at det er en farlig by. Man hører ofte i nyhederne om skyderier, overfald og andre grusomme ting. Disse ting sker ofte i København, får man indtryk af. Men er det nødvendigvis rigtigt? Og er København virkelig en farligere by at leve i end så mange andre fx Aalborg, Aarhus, Odense eller Nyborg? Man skal naturligvis huske på, at der er markant flere mennesker i København end i nogle andre byer. Derfor vil der alt andet lige være mere kriminalitet – altså alene fordi, der er flere mennesker. Hvis vi antager, der er ét overfald på hundredetusinde mennesker, vil der jo summeret være flere overfald i København: Blot fordi der bor flere, men det betyder jo ikke, at byen er farligere – altså det betyder ikke, at der er større chancer for, at du bliver overfaldet i København end nogle andre byer.

Selvfølgelig er der områder i Købehavn, som måske ikke er lige så sjove at begå sig på midt om natten. Men sådanne områder har langt de fleste byer – og det har i hvert fald næsten alle hovedstæder i Europa. Så det er der såmænd ikke nødvendigvis noget odiøst i. Her kan være områder i Indre Nørrebro eller på Istedgade, hvor det måske ikke nødvendigvis er farligt at færdes om natten, men hvor du kan føle dig mere utryg, fordi der sommetider er en speciel type personer ude på netop disse tidspunkter i disse områder. Det kan i hvert fald være en god idé ikke at gå alene rundt der – du føler dig typisk lidt mere tryg, hvis du har nogle at gå sammen med.

Pas på i trafikken

Et andet område, som mange snakker om er usikkert i København, er trafikken. Her er naturligvis flere billister på vejene, hvorfor der ofte kan opstå trængsel. Tillige kan mange have en travl hverdag, hvorfor de i trafikken træffer forhastede beslutninger: Og det er ikke altid, at det er lige klogt at gøre, når man sidder i et motorkøretøj.

Tillige er cyklister i København også typisk hurtigere i København, og det er klart, at det skal man være ekstra opmærksom på, hvis man skal køre bil rundt i København. Her er det ikke muligt bare at dreje uden at kigge nøje efter cyklister – du kan være sikker på, at i næsten hvert kryds kommer et hold af cyklister, som vil enten lige over eller til højre.

Mange af disse emner bliver dækket af medier. Specielt af medier her i København – såkaldt København nyheder. Her kan du holde dig opdateret på de mest trafikerede ruter, så du kan køre lidt nemmere rundt i byen. Tillige er det også rart at have lidt erfaring med bykørsel i en storby som København: Der er væsentlig forskel på at køre bil i en lille by i Jylland sammenlignet med København: Det er stort set som at køre i to vidt forskellige verdener, også selvom trafikreglerne er ens for alle i Danmark – uanset om det er i København, på Fyn eller i Jylland.