Sponsoreret indhold

Stress har ramt rigtig mange arbejdspladser, og hvis man ikke er opmærksom, så kan det hurtigt ramme ens egen. Der er heldigvis en del forhåndsregler som kan tages, som kan være til stor hjælp til at forebygge stress.

Afstresning blandt kollegaerne

Det er vigtigt at man forebygger stress blandt kollegaer. Desværre, så er der mange folk, som arbejder sammen, men som faktisk slet ikke rigtig kender hinanden. Oftest sidder man og stirrer ind i computerskærmene og den primære kommunikation er ”Godmorgen” og ”Tak for i dag”. Det er en kæmpe skam, da alle arbejdspladser kan have godt af lidt teambuilding. 

Den bedste løsning er nok at gennemgå kommunikationstræning. Igennem kommunikationstræning bliver man kastet ud i fremmede situationer med kollegaerne, og man er nødsaget til at kommunikere og samarbejde på et højt niveau. Efter man har været igennem sådanne øvelser, så vil de fleste opleve væsentlig forbedret kommunikation på arbejdspladserne.

Kommunikation

Kommunikation og stress går mere eller mindre hånd i hånd. Hvis man ikke føler, at man kan kommunikere med ens kollegaer, så kan det også være svært at fortælle dem, at man føler sig stresset.

Det er enormt ærgerligt, da man i de fleste tilfælde sagtens kan få hjælp, hvis man føler sig meget presset. F.eks. hvis man sidder fast med en specifik opgave, som simpelthen tager alt ens energi, så få en kollega til at komme og kigge med. Måske har de bedre løsningsforslag, eller endnu bedre – måske vil de overtage projektet.

Bemærk og hjælp

Pointen i det hele er, at hvis vi blot bliver bedre til at bemærke og hjælpe hinanden på arbejdspladserne, så kan stress minimaleres væsentligt. Derudover, så bliver det også meget sjovere at møde på arbejde, da det ikke udelukkende handler om at skabe de bedste resultater, eller den mest produktive arbejdsdag.