Dette indeholder sponsoreret indhold

Det er ofte, at vi glemmer at tænke på vores fødder. De er typisk pakket væk i strømper eller fodtøj, de kan i nogle tilfælde lugte, og så er de ikke just en charmerende kropsdel. Men ikke desto mindre, så er det dine fødder, der transporterer dig rundt hele livet. Faktisk går en almindelig person i gennemsnit to og en halv gange rundt om jorden i løbet af sit liv. Derfor er det også vigtigt, at du passer på dem, og ikke mindst ved, hvordan du passer på dem. Læs med her, og find ud af, hvordan du passer bedre på din fødder.

Ignorer ikke neglene

Det kan være let at overse neglene. Det er ikke altid, man tænker, at neglene har behov for lidt eftertanke og omsorg indimellem. Derfor er det vigtigt, du holder øje med, om der sker en unormal forandring af dine tånegle. Det kan være misfarvninger eller belægninger. Et tidligt stadie af neglesvamp kan let overses i første omgang. Hvis neglesvamp ikke behandles i tide, kan de sprede sig til dine andre tæer eller endda til huden mellem tæerne eller fodsålen. Men før neglesvamp kan komme så vidt, kan den stoppes af en hurtig behandling. Jo tidligere behandlingen startes, jo bedre bliver resultatet. Behandling af neglesvamp kan tage lang tid. Dog er der et par ting, du kan gøre selv: hold dine fødder tørre, giv dem frisk luft, gå med rummeligt fodtøj, og undgå stømper af kunststof.

Træn bevægeligheden i foden

Det er vigtigt, du holder bevægeligheden af din fod i top, da det er nøglen til en fortsat god gang- og løbefunktion i foden. Du kan træne bevægeligheden af din fod ved at strække og bøje muskler og led i fodsålen. Det kan du gøre ved skiftevis at flexe og strække dine fødder. Du kan også strække og sprede dine tæer. Alle øvelser udføres uden sko på.

Gå i de rigtige sko

Dine fødder er lukket inde i sko det meste af en dag. Derfor er det vigtigt, at dine sko er gode for dine fødder. Det betyder for eksempel, at de skal være rummelige nok, så hele foden har plads til at bevæge sig. Ligesom de skal være stødabsorberende og give støtte til foden. Derfor er sko med en spids tå eller en høj hæl ikke særligt gode for dine fødder. Denne slags sko tvinger nemlig dine knogler og led i unaturlige positioner. Det vil derfor ikke være denne slags sko, du skal investere i, hvis du vil passe godt på dine fødder.