Artiklen indeholder sponsoreret indhold 

Vi går så småt ind i vintermånederne, hvilket betyder, at flere og flere mennesker oplever forkølelse og sygdom. Derfor er det også vigtigt at give immunforsvaret et lille “boost” i en periode, hvor kulden gør mennesker mere let modtagelige overfor sygdom. I denne artikel introducerer vi til tre måder, hvorpå du kan styrke dit immunforsvar.

Ingefærshots kan hjælpe på mange ting

Det er vigtigt at nævne, at ingefærshots ikke er et mirakelmiddel, men det kan dog gøre underværker i de mørke og kolde månederne.

Det er ingefæren, som gør de sunde shots gode. Ingefær har længe været en god plante at bruge til folk, som lider af fordøjelsesbesvær, diarré og kvalme. Derudover indeholder ingefærknolden også en række sunde vitaminer, som gør mange gode ting for din krop. Derudover peger forskning på, at ingefær kan være kvalmestillende.

Der er dog mange måder, hvorpå du kan få de ovennævnte goder fra ingefæren. Man behøver ikke drikke ingefærshots, men kan derimod blot tilføje ingefær til madlavningen. Mange lækre retter bliver endnu bedre med tilføjelsen af ingefær. Her kan blandt andet nævnes supper eller gryderetter.

Juicekur øger vitaminindtagningen

I vintermånederne mangler vi mennesker mange af de vitaminer, som vi får naturligt i løbet af vintermånederne. Her kan juicekure være behjælpelige.

En juicekur går ud på, at du i et eller flere døgn kun indtager forskellige juicedrikke. Disse drikke kan indeholde mange af de vitaminer og mineraler, som kroppen normalt har brug for. 

Men er en juicekur sund? En juicekur kan være god til at kickstarte en sund livsstil, give et øget vægttab og give en bedre følelse i mave og tarm.

De mange næringsstoffer, som du kan få gennem en juicekur, kan være med til at give dig et lille boost i de kolde vintermånederne, hvor kroppen indimellem kan være på overarbejde.

Motion og træning er vigtigt

I de kolde måneder kan det være svært at få kroppen væk fra sofaen og afsted i fitnesscenteret eller ud på en løbetur. Ikke desto mindre kan motion og træning være med til at styrke immunforsvaret betragteligt. Faktisk kan blot 45 minutters motion om dagen være med til at sænke risikoen for forkølelse med op til 50 procent.

Derudover vil du oftest også opleve, at motion og træning kan være med til at gøre dig mere frisk. De mørke måneder kan sommetider være med til at suge energien ud af os, men en tur i træningscenteret eller på racercyklen kan være med til at øge dit energiniveau. Alt sammen med til at holde dig klar til arbejdsmarkedet, og du er dermed åben for søgning på jobindex.