Ser du frem til en varm sommer, hvor du kan nyde lang tid i haven hele dagen? Det er der formentlig mange der gør, og det forstår man godt. En del mennesker er bange for hvepse, og for nogle kan insektet være med til at ødelægge en hel dag, hvis man konstant er nødt til at søge væk fra dem, fordi man ikke bryder sig om dem. Heldigvis er der flere forskellige ting, man kan gøre ved det.

Først og fremmest kan man overveje, hvilke ting man har i haven. Der er visse blomster, som tiltrækker både bier og hvepse, så hvis man ikke bryder sig om insekterne eller ligefrem er allergisk for hvepse, så kan man overveje, om man måske burde lade være med at have denne type af blomster. Ligeledes er det vigtigt at sørge for at have låg på søde drikke, marmelade og lignende på havebordet, så det ikke pludselig er bordet med mad, der tiltrækker de stribede væsener. Men når det så er sagt, så skal det ikke være sådan, at du er nødt til at indrette din have, så den afskrækker hvepse fra at komme forbi.

Få fjernet uønskede gæster

Hvis du oplever, at det svirrer ekstra omkring terrassen eller du oplever hvepse, der flyver omkring i dit skur, så kan det være, hvepsene er begyndt at bygge bo og så skal du søge professionel hjælp ved en skadedyrsbekæmper for at få dem fjernet. Et hvepsebo bliver typisk ikke opdaget lige med det samme, men først når det har nået en vis størrelse, så hvepsene for alvor begynder at være aktive i området.

Da der ofte er en del hvepse i et bo, som er meget beskyttende, anbefales det på ingen måde, at man selv fjerner dem. I stedet er det nødvendigt at få hjælp fra en professionel skadedyrsbekæmper, der er vant til at håndtere hvepse og andre skadedyr, så de bliver fjernet på den mest hensigtsmæssige måde. Nogle hvepsebo opnår størrelser som fodbolde, før de opdages, og det kræver specielt beskyttelsesudstyr, før man skal give sig til at kæmpe med den slags. Summasummarum: Få professionel hjælp til at fjerne hvepse og hvepsebo.