For mange mennesker er det naturligt at handle efter sine impulser. Imens dette i nogle tilfælde kan fungere glimrende, kan det for andre gå hen og blive en udfordring, når pris og budget ikke altid hænger lige godt sammen. Ønsker du råd og vejledning til, hvordan du kommer dine dyre impulskøb til livs, finder du en række metoder længere nede.

 

Lad dine impulser vente

Der findes forskellige tilgangsvinkler, når det handler om ikke at dræne sin konto grundet for mange store impulskøb. En typisk effektiv måde at undgå dette på, kan dog være at sætte en regel op for dig selv, der inkluderer en rum betænkningstid.

 

Sæt for eksempel altid en uge af fra du får en impuls, til du går igennem med købet – på den måde vil du opleve, at lysten til det enkelte produkt måske er faldet i mellemtiden. Omvendt finder du ud af, om du virkelig ønsker den pågældende genstand eller ej.

 

Skal impulserne følges, handler det om at gøre det fornuftigt og billigt

Har du givet dine impulser den nødvendige betænkningstid, og ønsker du stadig at købe nyt – for eksempel en iPad, noget tøj eller et møbel, handler det om at være fornuftig med dine penge. Ofte er det for eksempel muligt at finde en billigere løsning.

 

En typisk måde at købe produkter billigere på er ved at købe dem brugt. Dette er klassisk med tøj fra genbrug, men også elektronik såsom en iPad kan du finde hos forhandlere af istandsat og nulstillet elektronik. Find for eksempel alle iPad produkter online. Her kan du ofte spare en stor del af budgettet, specielt hvis du er villig til at gå ned i kvalitet hvad angår brugsslid.

 

Selvom det kan føles dårligt at give penge ud og følge sine impulser, er disse ofte ikke længere impulser, når du netop sørger for at overveje beslutningen og økonomien grundigt.