Der kan være mange fordele ved at have asfalt som underlag. Det er et underlag, der er meget rarere at køre på, når man har noget med hjul på. Det er ikke altid rart, hvis underlaget er ujævnt. Det kan f.eks. være rigtig træls, hvis man skal køre med barnevogn. Her kan en enkelt forkert bump betyde, at babyen vågner. Det kan være, at der er et sted, hvor du gerne vil sørge for, at der kommer noget asfalt. Så skal du bare vide, at det også indebærer, at der bliver lavet noget asfaltfræsning.

Hvornår kommer fræsning ind i billedet?

Når man skal have lagt asfalt, så er det nødvendigt, at man først får fræset underlaget. Det er en del af det forberedende arbejde, der skal til, inden selve asfalten kan blive lagt. Fræsning er ikke noget, som man selv kan gøre, men det er heldigvis noget, som man kan hyre andre til at tage sig af.

Skal der altid fræses?

Nej, det er faktisk ikke altid nødvendigt at fræse, inden der bliver lagt asfalt. Behovet afhænger af, hvilket underlag, der er i forvejen. Der er nogle belægninger, der egner sig rigtig fint til, at man lægger asfalt på, og så er der andre, hvor det slet ikke fungerer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit udsete område har brug for fræsning, så kan du få fagfolk til at kigge på det.

Et lækkert underlag

Det er ikke så mærkeligt, at asfalt er et meget populært underlag. Det er ensformigt, det er jævnt, og så ser det pænt ud. Hvis man f.eks. har grussti ind til sit hjem, og man har bil, som man kører derpå, så kan det være svært at undgå, at der ikke kommer en masse støv og snavs på bilen. Hvis man godt kan lide at stå på rulleskøjter, så er det klart, at det også er langt bedre at stå på asfalt. Det kan også være rart at gå på med bare fødder, hvis bare solen ikke har opvarmet asfalten så meget, at det gør ondt i fødderne.

Flot og ensartet

Det kan også være flot med asfalt frem for mange andre typer af underlag. Der er nemlig noget super enkelt og stilet over, at det hele er en jævn, ens overflade. Det kan med fordel være, at du også har nogle æstetiske overvejelser omkring, hvorfor du er interesseret i at få lagt asfalt et sted.