Er projektet i huset, haven eller lignende nået dertil, hvor du skal vælge den rigtige maling? Så ved du nok kun alt for godt, hvor nemt det er at komme til at brænde alt for mange penge af i processen. Især, hvis du er den ubeslutsomme type, kan det være fristende bare at købe lidt af det hele og se, hvad der ser godt ud derhjemme. Men hvor hyggeligt, det end er sådan at lege med farverne, så kan dine eksperimenter desværre alt for hurtigt blive en dyr fornøjelse. Omvendt kan overdreven forsigtighed og sparsommelighed – paradoksalt nok – også komme til at koste dig.

Find den rigtige nuance

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du bliver helt klar på, hvilken farve, der bedst vil klæde dit projekt. Selvom det måske lyder åbenlyst, er det chokerende, hvor mange mennesker, der simpelthen ikke tænker tanken til ende, før de giver sig til at male hele rum – og derefter bruger timer på at gøre det om og om igen, når malingen af en eller anden årsag alligevel ikke fungerer. Måske clasher den valgte farve med sofaen, eller også viser det sig, at malingen slet ikke er den farve, de troede – eller noget helt andet, de ikke lige fik overvejet i farten. Det er altså alfa og omega, at du bruger tid nok til at overveje farver – få prøver med hjem til testmaling osv., inden du tager den endelige beslutning.

Billig pris vs. kvalitet

Når du har valgt den farve, dit projekt har brug for, er det tid til at finde den rette maling til den bedste pris. Her er det – som vi kom ind på tidligere – nemt at forfalde til overdreven sparsommelighed. For hvorfor bruge hundredvis af ekstra kroner på maling fra et anerkendt mærke, når samme nuance findes meget billigere? Det skal vi sige dig: Fordi det anerkendte mærke ikke har sit gode ry for ingenting. Her kan du stole på, at du får præcis den farve, du betaler for – og at malingen har tilstrækkelig dækkeevne. Ellers kan du risikere, at alle de penge, du sparede på at købe det billigste maling, i stedet bare går til at købe dobbelt så meget maling – da du skal male et utal af gange for at opnå en jævn, uigennemsigtig farve. Brug i stedet dine penge fornuftigt og invester i den kvalitetsmaling, dit projekt fortjener.