Det værste der kan ske en god sommer er, at du får så solbrændt hud lige i starten af sommeren, så du ikke kan nyde vejret udenfor resten af sommeren. Det er utrolig vigtigt at passe på sin hud, især om sommeren når uv-strålingerne er høje. Her kan du få nogle tips til, hvordan du undgår at blive solbrændt.

Brug den rigtige solcreme

Det er rimelig åbenlyst, at den bedste måde at undgå solbrændt hud på, er at tage solcreme på. Det at lægge sig ud i solen uden solcreme, betyder ikke, at du får sol hurtigere. Det betyder, at din hud ikke er beskyttet, og det er netop derfor man bliver rød. Hvis man husker at påføre solcreme, kan du undgå den røde og solbrændte hud, mens du stadigvæk kan blive brun.

Der findes mange slags solcremer. Der er de 3 normale solfaktorer, nemlig 15, 20 og 30.  Hvis du er hjemme i Danmark, er solfaktor 15 helt fin at bruge for de fleste, men hvis du har meget sart og lys hud, så er det en god ide at tage 20 eller endda 30. Hvis du er på ferie i varmere lande, så er det bedst at bruge 30. Du kan finde solcreme, solspray eller sololie. Der er noget til enhver smag, så der er ingen undskyldninger.

Brug af parasol på strand og mere

Hvis du tager på stranden en hel dag, så er det altså også svært at undgå solen. Derfor kan det være en god ide at investere i en parasol. Både en lille en til turene på stranden, men måske også en til derhjemme, hvis du ikke har mulighed for at sidde i skyggen hjemme i haven. Hvis nu pengene ikke helt holder, men du bare gerne vil være sikker på, du ikke bliver brændt af solen, så kan du tage et lån. Det at sammenligne lån kan spare dig flere tusinde kroner i låneomkostninger.

Hvis du ved, at du skal på en lang gåtur eller, at du bare generelt kommer til at være ude længe, så er det altså smart at have en solcreme med på turen. Har du været på stranden og hopper du i vandet, skyller du solcremen væk. Det samme kan du gøre, hvis du sveder. Så husk altid solcremen, når du skal ud. Så kan du være helt sikker på du ikke bliver solbrændt.