De fleste af os har på et tidspunkt i vores liv brug for at låne penge. Enten for at kunne realisere en drøm eller måske dække nogle uforudsete udgifter. Nogle oparbejder gæld flere steder, hvor man betaler flere renter og flere administrative omkostninger, hvilket er drænende for ens privatøkonomi. 

Hvis du er træt af at betale for meget for dine lån, kan du gøre som mange andre og sammenligne prisen på et samlelån fra forskellige banker direkte hos LendMe.

Derfor skal du samle dine dyre lån

For at kunne tegne et billede af, hvor meget du egentlig kan spare på at samle din gæld, er det værd at forstå, hvad prisen på et lån egentlig består af. Du har først og fremmest en rente, som er prisen på dit lån. Dertil kommer der renters rente, månedlige administrationsgebyrer og etableringsgebyr. 

Alle disse gebyrer betaler du til ved hvert eneste lån, som du har optaget hos en bank eller anden kreditor. Når du samler din gæld ét sted, slipper du for at skulle betale alle disse udgifter på flere forskellige lån, og i stedet betaler du det kun ét sted. Det kan løbe op i mange penge hver måned. 

Erfaring fra LendMe viser, at mange har forskellige små lån, hvor renten og gebyrerne ofte er en del højere end ved større lån. Derfor vil der være meget at spare ved at samle gælden og komme af med ekstra udgifter. Samtidig får du ofte en bedre rente ved at samle din gæld, da det i bankernes øjne ikke udgør samme ‘risiko’, da du i forvejen betaler af på dine lån hver måned. 

Sådan samler du din gæld

Hvis du gerne vil samle din gæld ét sted, kræver det faktisk bare, at du laver én enkelt ansøgning hos en låneformidler, der kan indhente personlige lånetilbud på din gæld. Derfra kan du i nemt sammenligne forskellige tilbud og vælge det, der passer til din økonomi. 

Når du har valgt et tilbud fra en bank, skal banken blot behandle din ansøgning færdig, og i de fleste tilfælde kan banken også kontakte dine kreditorer og indfri din eksisterende gæld.

 Henning sparede en kvart million

Du opnår typisk en bedre rente, færre omkostninger samt et bedre overblik. Ud over flere penge til dig selv, så bliver det samlede beløb, du ender med at skulle tilbagebetale også mindre.

Et eksempel på dette er Henning, der havde gæld hos fire kreditorer for omkring en halv million, hvilket han skulle have betalt tilbage over 10 årig periode. Det samlede beløb, som Henning skulle betale var 880.000 kr. 

Han valgte i stedet at søge om at samle al sin gæld. Han fik et tilbud med en årlig omkostning i procent på 5,8% over syv år, og endte med at spare 2300 kr om måneden eller over en kvart million i alt.