Et fuldtidsjob er ikke for alle og det er såmænd helt ok! Dog kan det være svært at finde ud af, hvad alternativerne er – specielt når man vokser op med, at et fuldtidsjob er normen. Derfor har vi fundet frem til 3 alternativer til fuldtidsjobbet her i denne artikel.

Job som freelancer

Nu til dags arbejder flere og flere som freelancere, hvilket også har gjort denne arbejdsstil langt mere normaliseret. Det betyder også, at virksomhederne efterhånden er blevet vant til, at de kan hyre freelancere – hvilket i sidste ende betyder, at der bliver udbudt flere jobs for freelancere.

Der findes også en masse digitale platforme, hvor man kan oprette en profil og tilmelde sig. Her man kan beskrive, hvilke services man udbyder, og man vil derefter – forhåbentligt – blive kontaktet af en arbejdsgiver. Man kan ofte også oprette annoncer på disse platforme, hvis man gerne vil gøre sig ekstra bemærket overfor en potentiel arbejdsgiver!

Selvom det at arbejde som freelancer sjældent giver en stabil indkomst hver måned, er der mange som vælger denne arbejdsstil. Det giver nemlig en masse frihed for nogle, hvilket hurtigt kan være attraktivt – specielt hvis man godt kan lide at rejse eller har hobbyer, som til tider kan opsluge meget af ens tid.

Deltidsjob

Du kan selvfølgelig også søge deltidsjobs frem for fuldtidsjobs. Dog oplever mange jobsøgende, at udbuddet af disse jobs ikke er særlig stort. Og hvad gør man så?

Hvis man eksempelvis allerede har et job, kan man forsøge sig med en samtale med sin arbejdsgiver. Man kan foreslå at gå ned i tid – og dette er ikke nødvendigvis et problem for arbejdsgiveren.

Hvis man er jobsøgende og ønsker sig et deltidsjob frem for et fuldtidsjob, kan man forsøge sig med et fuldtidsjob først. Efter en passende mængde tid, kan man altid tage en samtale med arbejdsgiveren.

Midlertidige jobs

Mange benytter sig også af midlertidige jobs. Dette giver en muligheden for at se lys for enden af tunnelen i forbindelse med at arbejde 37 timer om ugen! Man har eksempelvis et job, som kun varer i 3 måneder. Derefter er man arbejdsløs igen og man kan bruge sin tid på eksempelvis at rejse, dyrke nye hobbyer eller på at spille sine yndlings videospil! Mange kaster sig også ud i at søge forskellige vikarjobs, for at få disse midlertidige stillinger.

Midlertidige jobs giver på en vis en masse frihed – og samtidig kan det være stressende ikke at vide, hvornår man har et job igen. Man skal være sikker på, at denne livsstil er passende for sin person – dog tager ingen skade af at gøre forsøget, hvis man virkelig ønsker sig et alternativ til fuldtidsjobbet!