Annonce
I et land hvor forebyggelse og sundhed er i højsæde, så gør alle virksomheder det de kan for at højne arbejdsforholdene på arbejdspladserne. Vi sikres mod psykiske -og fysiske arbejdsskader, men det er dog modstridende til vores fritid, hvor konkurrence og perfekthed er det essentielle. Derfor modarbejder det personlige liv ofte det professionelle, hvorved det bliver sværere for virksomhederne at trodse sygemeldinger, specielt på den mentale front. En stor del af befolkningen sygemeldes i dag med stress eller depression, men hvad gør vi så når uheldet er ude? Hvordan er det stadig muligt at opretholde en normalsindet hverdag? Læs med herunder og forstå hvordan.
Hvordan bliver min indkomst under sygemelding?
Hvis du rammes af sygdom, bliver du hurtigt bange for at hele økonomien braser sammen og at familien nu ikke kan leve som før. Det behøver dog ikke være tilfældet, hvis du er medlem af en a-kasse. Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du nemlig få udbetalt sygedagpenge under din egen sygdom. A-kassen sikrer dig økonomisk, mens du er ledig, så du undgår at skulle søge kontanthjælp. Denne sats er nemlig meget lavere end en dagpengesats. Du indbetaler et månedligt beløb til den valgte a-kasse, hvor det her vil fungere som en slags forsikring. Du får først noget ud af medlemskabet den dag uheldet er ude, men det er vigtigt at være på den sikre side, da det kan skabe meget uro i tilværelsen ellers. Ved hjælp fra a-kassen bliver din indkomst altså sikret.
Hvordan kommer jeg hurtigere og bedre tilbage?
Som du har kunne læse ovenfor, så støtter a-kassen dig økonomisk under sygdom. Hvad så når du er syg? Er der da anden hjælp at hente? Svaret er ja! Sammen med a-kasser kommer fagforeninger, som yder dig en juridisk støtte. Når du er sygemeldt, har du pligt til at indberette forløbet til kommunen. Dette kan være en ekstra stressfaktor for mange, hvilket blot forlænger deres sygeperiode. Er du medlem af en fagforening, sørger disse for denne del. Endvidere hjælper de dig med CV-skrivning og eventuelle kurser. På den måde kan du komme hurtigere og bedre tilbage til et job, hvor du har mere overskud og lyst til at arbejde i. Som en forebyggelse for sygemeldinger, forhandler fagforeningerne overenskomster. De forhandler sig altså frem til gode løn -og arbejdsforhold, således du har de bedste forudsætninger på dit arbejde.
Hvornår modtager jeg så denne hjælp?
Du modtager hovedsageligt hjælpen, når du er ramt af ledighed, eksempelvis under sygdom. Dog er der en række betingelser, som skal være opfyldt forinden du kan modtage hjælpen. Først og fremmest skal du have været medlem af en a-kasse et år forinden uheldet. Det vil derfor være en god ide at melde sig ind allerede i dag, så du er sikret, når uheldet er ude. Derudover skal du sammenlagt mindst have arbejdet 52 uger indenfor de sidste 3 år, samt at du skal være til rådighed for arbejdsmarkedet. Det vil altså sige, at du er aktivt jobsøgende, møder op til møder og deltager aktivt i din egen sag. At stå til rådighed indebærer også at du kan tage job med en dags varsel, alt efter din ydeevne selvfølgelig.
Seneste kommentarer