Der er mange måder at passe på sig selv i et krævende arbejdsliv. Én af måder kan være at omforme sit arbejdsliv og få gjort noget ved dét, der nager. Måske du drømmer om at strukturere din egen tid og blive din egen chef?

Iværksættervejen kan for mange være én effektiv metode til bedre at balancere familieliv og arbejdsliv på. Ikke fordi du arbejder mindre, men derimod fordi du selv vælger, hvornår du lægger dine timer, og på den måde kan du arbejde, når du er mest effektiv. Dernæst kan du også arbejde med det, du brænder allermest for og finder mest mening i.

Find erkendelsen og dine værdier

For at træffe den rette beslutning om, du skal blive selvstændig og skrive cheftitlen på CV’et eller ej, må du først og fremmest åbne op for ærligt at lytte til dig selv. Hvordan har du det egentlig, og hvilke drømme har du for dit arbejds- og familieliv?

Hvis du nu selv kunne drømme, og inden du begynder at tænke alle de velkendte ”Hvad nu hvis..”-tanker. I den forbindelse skal du klarlægge hvilke værdier du har, og hvad det betyder mest for dig, når dagen er gået og du ligger dig i seng. Forskellige elementer er kun værdier, fordi vi tillægger dem værdi – ligesom de også over tid kan ændre sig.

En bil er kun det værd, som nogen vil betale for den. Hvis du har købt en bil til 200.000 kr., men en køber kun vil give 25.000 kr. for den, så er det dét den er værd på pågældende tidspunkt. Samtidig har vi også forskellige værdier, og mine værdier behøver ikke være ens med min nabos værdier.

Det væsentlige er dog, at vores familie- og arbejdsliv gerne skal afspejle og understøtte vores værdier, fordi ellers er risikoen for at brænde ud, få stress eller mistrives stor, hvis det foregår over en længere periode. Det samlede regnskab skal altså gå op på alle måder, og for mange kan vejen til et mentalt overskud være at træde ind i den selvstændige branche.

Undersøg markedet og gør noget aktivt

Når du har fundet frem til dine værdier og måske besluttet for, at du vil være selvstændig og arbejde med lige præcis dét, du altid har drømt om, skal du gøre noget ved det. Gerne hurtigt. Du skal i gang, inden du ikke længere tør. Du skal have udarbejdet en plan for din forretning, og du skal have købt dig et domæne. I dag kan man nemlig ikke komme udenom forretningers online platform, og det er første skridt på vejen til succes, uanset om du vil leve af at undervise i yoga eller lave din egen butik.

I den forbindelse er det en god idé at teame op med kompetente folk, der hurtigt kan hjælpe dig godt på vej. Så mangler du f.eks. en ekspert i søgemaskineoptimering til Google, så brug hjælp udefra. På den måde kan du bruge din tid på det, du er allerbedst til. Samtidig er SEO også en uundværlig del af dit arbejde med din hjemmeside Det kan kun betale sig at gøre alt rigtigt fra start og skabe det bedste fundament for dit nye liv.