Står du og overvejer at investere, men ved ikke rigtig, hvordan det fungerer? Måske du er bange for at miste penge på grund af en dårlig investering? Bare rolig, Mininvestering.dk guider dig igennem alt, hvad du har brug for at vide for lave fornuftige investeringer og sikre dine penge til fremtiden.

Er jeg klar til at investere?

Først er du nødt til at forstå kernen ved investeringer. Det handler ikke nødvendigvis kun som aktier, men kan lige så vel være en bolig du vælger at lægge dine penge i. Det vigtigste er, at du er afklaret med, at der altid vil være en risiko ved investeringer. Der er ingen garanti for, at det du har investeret i stiger i værdi. Når det så er sagt, kan der være rigtige gode penge at tjene, hvis du gør det rigtigt.

En fordel kan være at give dig selv en længere tidshorisont. Christian Soelberg Due, der er forfatter til bloggen Mininvestering.dk, anbefaler, at du giver det mindst 5 år for at give dig rammerne for at lave en sikker investering. Så inden du gør noget skal du både overveje, hvad du kunne have interesse i at investere i, hvor lang din tidshorisont er, samt hvor stor en risiko, du kan klare at løbe. Og så skal du naturligvis overveje, hvor mange penge du vil bruge. Et godt råd er at starte med et beløb du kan tåle at tabe. N

Investeringsmuligheder

De tre typiske aktiver, du bør overveje er aktier, fast ejendom og crowdlending. Aktier og crowdlending bliver betragtet som investeringer med højere risiko, men til gengæld medfølger også et højt afkast. Herimod er ejendomme mindre risikable at sætte dine penge i, men giver typisk også et mindre afkast. Hvilken af disse tre muligheder, der er den rette for dig afhænger af din tidsramme og din risikovillighed. Det er altid en god start at vælge noget indenfor dit interessefelt.

Kom godt i gang med at investere

Christian Soelberg Due udgiver i juni 2019 bogen ”Mininvestering: Sådan kommer du i gang med at investere,” der hjælper dig gennem alle situationer og betænkeligheder når du skal lave din første investering, samt hvordan du bedst takler det hele når du er i gang.

Bogen er fuld af gode råd til dig uanset om du har små eller store beløb på højkant. Den giver dig motivation til at springe ud i det, men lærer dig samtidig at handle fornuftigt. Bogen lærer dig at lave de rigtige investeringer for dig og din tilværelse, så du faktisk kan forebygge fattigdom.

Spring ud i det

Når du har lavet din research og gjort dig alle de vigtige overvejelser, er det bare om at springe ud i det. Det kan godt virke nervepirrende, hvis det er første gang du investerer i noget. Lad dig motivere af mulighederne for at tjene rigtig gode penge, der kan sikre din fremtid. Og hvis du investerer i noget du synes er interessant, kan det blive en ny hobby for dig. Det hele handler om at gøre det fornuftigt, så du stadig kan sove trygt om natten.