Du kommer hjem fra en lang arbejdsdag, træt, uoplagt og måske lidt trist. Du åbner døren, og hvis har har hun, så står kæledyret i døren og er overglad for at se netop dig. Det kan ikke andet, end at gøre dig og give et smil på læben. Det er en af grundene til at mange af os har kæledyr, netop fordi det giver en glæde i sig selv. Det giver en tilfredsstillende at ae den bløde pels, og så er man i dyreverdenen. Men faktisk er det bevist, at det at have et kæledyr faktisk øger dit helbred, din livskvalitet og dit generelle humør. 

Du har lavere risiko for allergi

Flere undersøgelser har vist, at børn der er vokset op med et kæledyr, har mindre risiko for at udvikle allergi, som for eksempel astma. Og allerede inden børn bliver født, er der set forandringer i tarmbakterier hos spædbørn, fordi der er husdyr i hjemmet.

Reducerer angst

Faktisk giver dyr en afslappende følelse, som gør at det kan mindske in stress, og hjælpe hvis du har angst. At se sit kæledyr ligge og flade ud i sofaen eller sengen, smitter af i rummet. Det gør samtidig dig afslappet og tilstede i nuet. Samtidig kan det give en følelse af, at man ikke er alene i hjemmet, hvis man har kæledyr. Især hunde er påvist, at have en god effekt hos mennesker som har angst. Man føler sig mere tryg, og det kan minimere dine angstanfald. 

Sundere hjerte

Vi ved, at sund kost og motioner er noget af det som styrker vores hjerte. Men faktisk så er kæledyr også godt for dit hjerte og dit generelle helbred. Det styrker hjertet, især hvis man har hund, fordi man også får ekstra motion, som man ellers ikke ville få, hvis man ikke havde hund. Ergo så får man bevæget sig mere som hundejer, og får styrket sit hjerte. 

Forbedrer sociale færdigheder

Kæledyr bliver betragtet som familiemedlemmere. Man får nemlig så stærkt et bånd med dyret, at det også kan påvirke vores relation til andre forhold. Der er lavet undersøgelse omkring dette, hvilket påviser, mennesker som har kæledyr, oftes også har et stærkere bånd i familien. Et mere romantisk forhold, hvor der er en god kvalitet og ro. For det at have omsorg for et kæledyr, giver nemlig en bedre social færdighed. Man har en større empati for andre mennesker, og kan vise tillid. Derfor ser man også tit børn med autisme få et kæledyr. Det gør at barnet ikke føler sig alene, men også fordi det kan påvirke positivt, hvis man har sociale vanskeligheder. 

Så hvis i ikke allerede er inde i gnaververdenen, eller måske i er mere til hunde, så er et vidst på tide. Man skal dog huske på, at det at anskaffe sig et kæledyr i familien, er et ansvar som påhviler hos alle. Så alle i familien må hjælpe til. Især hvis det er en hund, som skal have gåture, så kan man skiftes om det, eller gå tur alle sammen.